Υγεία

remdesibiri-gilead

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η ρεμδεσιβίρη ως φάρμακο για τον Covid-19

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χορήγησε χθες, Πέμπτη, μόνιμη έγκριση στο αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη για να χορηγείται στους ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19, επιβεβαιώνοντας την υπό όρους έγκριση που του είχε δοθεί τον Μάιο, σύμφωνα με τον παρασκευαστή του, την φαρμακοβιομηχανία Gilead.

koronoios

Wikipedia και ΠΟΥ κατά της παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό

Η Wikipedia και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν πιο αποτελεσματικά την ολοένα διευρυνόμενη διεθνώς παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό. Ο ΠΟΥ παραχωρεί στη Wikipedia τη δωρεάν εγκυκλοπαιδική χρήση των δημοσιευμένων ιατρικών πληροφοριών του, γραφικών και βίντεο.

koronoios-israil-nosokomeio

Ελαττωμένη η θνησιμότητα με συνδυασμό κορτικοστεροειδή- Τοσιλιζουμάμπη

Aσθενείς που έλαβαν κορτικοστεροειδή και tocilizumab, είχαν ελαττωμένο κίνδυνο θανάτου κατά 56% σε σύγκριση με ασθενείς που έλαβαν μόνο την καθιερωμένη θεραπεία και είχαν ελαττωμένο κίνδυνο θανάτου κατά 34%, σε σύγκριση με ασθενείς που έλαβαν μόνο κορτικοστεροειδή και 36% μειωμένο κίνδυνο σε σύγκριση με ασθενείς που έλαβαν κορτικοστεροειδή μαζί με anakinra, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που  δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό CHEST. 

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων