Υγεία

skulos-gripi

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να προλάβουμε αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τη γρίπη

Η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της γρίπης. Υπάρχουν τρεις τύποι ιών γρίπης, οι A, B και C. Οι ιοί τύπου Α και Β αποτελούν τα κύρια αίτια γρίπης στον άνθρωπο, ενώ οι περιπτώσεις γρίπης από ιούς τύπου C είναι πολύ σπάνιες. Οι ιοί της γρίπης προσβάλλουν το ανώτερο ή και το κατώτερο τμήμα του αναπνευστικού συστήματος (μύτη, φάρυγγας, λάρυγγας, βρόγχοι). Στην καθημερινή γλώσσα, ο όρος «γρίπη» χρησιμοποιείται συχνά ως συνώνυμο του «κρύωμα» ή «ίωση», αλλά με την αυστηρή ιατρική έννοια του όρου, «γρίπη» είναι η νόσος που οφείλεται στους παραπάνω συγκεκριμένους ιούς.

ypourgeio-ygeias

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ Ορίστηκαν τα νοσοκομεία για πιθανά κρούσματα κοροναϊού

Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα εξετάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), στην οποία ο  υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ενέκρινε τα νοσοκομεία που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς και συντόνισε τις δράσεις των συναρμόδιων φορέων.

pagkosmios-organismos-ygeias-poy

ΠΟΥ Οι επείγουσες προκλήσεις στην υγεία την επόμενη δεκαετία

Με την έναρξη του νέου έτους ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «ΠΟΥ» εξέδωσε έναν κατάλογο επειγουσών, παγκόσμιων προκλήσεων για την υγεία. Αυτός ο κατάλογος, που αναπτύχθηκε με τη συμβολή των εμπειρογνωμόνων σε όλο τον κόσμο, αντικατοπτρίζει τη βαθιά ανησυχία ότι οι ηγέτες δεν «αντέχουν» να επενδύσουν επαρκείς πόρους σε βασικές προτεραιότητες και συστήματα υγείας. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αλλά και τις οικονομίες των κρατών γενικότερα.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων