Υγεία

pneumones

Οι επιστήμονες εντόπισαν πιθανή θεραπεία για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση

Οι επιστήμονες στο ερευνητικό ίδρυμα Stanley Manne Children's Research στο νοσοκομείο Παίδων «Ann & Robert H. Lurie» στο Σικάγο, έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης μιας νέας θεραπείας για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση (ΠΑΥ), μια σοβαρή πνευμονική νόσο με πενταετή επιβίωση στο 50% των ασθενών.

treksimo-diadromos-gumnastiki-aerobia-askisi

Η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του εθισμού στην κοκαΐνη

Η αερόβια άσκηση, σύμφωνα με τον έλληνα αναπληρωτή καθηγητή Ψυχολογίας στη Σχολή Νευροεπιστημών στο πανεπιστήμιο Buffalo (senior research scientist in the UB Research Institute on Addictions and the Department of Pharmacology and Toxicology in the Jacobs School of Medicine and Biomedical Sciences) Παναγιώτη (Πέτρο) Θάνο, PhD, μπορεί να βοηθήσει στο να αποφύγει ένας ασθενής τον εθισμό που έχει στην κοκαΐνη.

painimation

«Κινούμενα σχέδια» θα βοηθούν στο να καταλάβουμε πόσο πονάμε

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής ερευνητές του πανεπιστημίου του Pittsburgh και της UPMC ανέπτυξαν μια εφαρμογή με την ονομασία "Painimation", η οποία έχει τη δυνατότητα με τη χρήση κινουμένων σχεδίων να εκτιμά και να παρακολουθεί τον πόνο των ασθενών καλύτερα από οποιαδήποτε άλλα εργαλεία μέτρησης του πόνου που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα. 

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων