Τεχνολογία & Επιστήμη

doruforos

RemoveDEBRIS Δορυφόρος «καμάκωσε» επιτυχώς διαστημικό σκουπίδι σε τροχιά

Ο δορυφόρος RemoveDEBRIS, μία από τις πρώτες προσπάθειες στον κόσμο για αντιμετώπιση του προβλήματος των επικίνδυνων σκουπιδιών σε τροχιά, χρησιμοποίησε επιτυχώς το καμάκι με το οποίο ήταν εξοπλισμένος για να «αιχμαλωτίσει» αντικείμενο σε τροχιά.

texniti-noimosuni

Τεχνητή νοημοσύνη εναντίον του καρκίνου των ωοθηκών

Ερευνητές δημιούργησαν νέο λογισμικό machine learning (τεχνητή νοημοσύνη) που μπορεί να προβλέψει τους δείκτες επιβίωσης και ανταπόκρισης σε θεραπείες ασθενών με καρκίνο των ωοθηκών.Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, που δημιουργήθηκε από ερευνητές στο Imperial College London και το University of Melbourne, ήταν σε θέση να κάνει προβλέψεις για τις προγνώσεις ασθενών με καρκίνο των ωοθηκών με υψηλότερη ακρίβεια σε σχέση με άλλες μεθόδους. Επίσης, μπορεί να προβλέπει ποια θεραπεία θα είναι πιο αποτελεσματική για την ασθενή μετά τη διάγνωση.

facebook

Βρετανική Βουλή: Ψηφιακός γκάνγκστερ το Facebook

Το Facebook σκοπίμως παραβίασε νόμους ως προς τα προσωπικά δεδομένα και τον ανταγωνισμό και η λειτουργία του θα έπρεπε να τεθεί επειγόντως υπό πλαίσιο κανονισμών, σύμφωνα με ιδιαίτερα σκληρή αναφορά βουλευτών της Βουλής των Κοινοτήτων στη Μ. Βρετανία, όπου η εταιρεία και η ηγεσία της χαρακτηρίζονται ως «ψηφιακοί γκάνγκστερς».

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων