Τεχνολογία & Επιστήμη

lovot

Lovot: Ρομποτικός «σύντροφος» στην Ιαπωνία

Η ιαπωνική startup Groove X, η οποία ιδρύθηκε από στέλεχος της ομάδας ρομποτικής της SoftBank Group Corp, αποκάλυψε την Τρίτη το πρώτο της δημιούργημα: ένα ρομπότ-«σύντροφο», σχεδιασμένο να κάνει τους κατόχους του ευτυχισμένους.

autonomoi-rompotikoi-agrotes

Αυτόνομοι ρομποτικοί «αγρότες»

Η John Lewis Partnership ανακοίνωσε ένα τριετές δοκιμαστικό πρόγραμμα με τη Small Robot Company για τη δοκιμή των αγροτικών της ρομπότ στο αγρόκτημα της εταιρείας στο Λέκφορντ του Χαμσάιρ. Στο Leckford Estate, όπου γίνονται καλλιέργειες για τη Waitrose & Partners, περιλαμβανομένων μανιταριών, μήλων κ.α., θα χρησιμοποιηθούν τρία μικρά ρομπότ (Tom, Dick, Harry), τα οποία θα «εκπαιδευτούν» και θα δοκιμάσουν την αγροτική τους τεχνολογία σε ένα χωράφι ενός εκταρίου με σιτάρι.

virgin-galactic

«Άγγιξε» το διάστημα το επανδρωμένο διαστημοπλάνο της Virgin Galactic

Τα όρια του διαστήματος «άγγιξε» για πρώτη φορά το SpaceShipTwo της Virgin Galactic του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον (VSS Unity). To σκάφος πραγματοποίησε την ιστορική του πτήση την Πέμπτη και προσγειώθηκε επιτυχώς, υπό τις επευφημίες του Μπράνσον και των ομάδων της Virgin Galactic και της The Spaceship Company.

Διαβάστε ακόμη

Ροή Ειδήσεων