Λ. Ρακιντζής: Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ήταν πάρα πολλοί

«Το Δημόσιο συμμαζεύεται»
Τρίτη, 22 Ιουλ 2014 16:03 UPD: 16:08
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή.

Αισθητή βελτίωση στη λειτουργία του δημόσιου τομέα διαπίστωσε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, που επέδωσε την ετήσια έκθεσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Το Δημόσιο όπως τα πάει συμμαζεύεται», είπε στον κ. Παπούλια, προσθέτοντας ότι αν μελετηθεί η έκθεση συγκριτικά με τις προηγούμενες φαίνεται ότι «πάμε καλύτερα και στη βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων και σε κάποιες δομές».

Μάλιστα, ο κ. Ρακιντζής σημείωσε ότι «όσο μικραίνει το κράτος λειτουργεί καλύτερα». «Δηλαδή», πρόσθεσε, «ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ήταν μάλλον πάρα πολλοί, τώρα που φτάσαμε στους επτακόσιους πενήντα χιλιάδες, δουλεύουν καλύτερα».

Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης υπάρχει αισθητή βελτίωση, καθώς «και τα νούμερα και η βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων και οι αποδόσεις είναι καλύτερες και η γραφειοκρατία κάπως συμμαζεύεται».

«Φεύγει η παλιά γενιά των υπαλλήλων που δεν ξέρει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τώρα οι νέοι όλοι γνωρίζουν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μακάρι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και την κρίση αυτή», κατέληξε.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς