Κ. Παπούλιας: Οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου έδωσαν ειρηνικό αγώνα

Παρασκευή, 15 Νοε 2013 14:30 UPD: 14:51
G4PHOTOS / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ο τρόπος με τον οποίο διεκδίκησαν την ελευθερία όλων μας και πήραν πάνω τους τη συλλογική υπόθεση είναι βαθιά διδακτικός  - πέρασαν 40 χρόνια και ακόμη προκαλεί συγκίνηση και δέος η εικόνα των άοπλων μπροστά στα τανκς» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στην κραυγή των εξεγερμένων «Είμαστε άοπλοι» εστιάζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Όπως αναφέρει ο κ. Παπούλιας, «ο αγώνας τους ήταν αποφασιστικός και δυναμικός αλλά ειρηνικός, δεν προέταξαν βία, υπέστησαν βία, έδωσαν μια ηρωική μάχη για τη δημοκρατία, η οποία αποτελεί και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, κατάφεραν να κερδίσουν παλλαϊκή αποδοχή και το σεβασμό κάθε πολίτη».

«Ο τρόπος με τον οποίο διεκδίκησαν την ελευθερία όλων μας και πήραν πάνω τους τη συλλογική υπόθεση είναι βαθιά διδακτικός  - πέρασαν 40 χρόνια και ακόμη προκαλεί συγκίνηση και δέος η εικόνα των άοπλων μπροστά στα τανκς» καταλήγει.

Πολιτική

Προτεινόμενα για εσάς