ΣΥΡΙΖΑ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

Παρασκευή, 15 Νοε 2013 12:09 UPD: 12:10
Eurokinissi / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

«Ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης» και «πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξέγερση του 1973, σε μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Σαράντα χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από την θηλιά των μνημονίων. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των αδύναμων», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Πολυτεχνείο συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός όταν πιστεύει στις δυνάμεις του, μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να  οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.

«Σε μια περίοδο όπου η δικομματική κυβέρνηση του μνημονίου πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, με τη δημοκρατία να συρρικνώνεται και τον αυταρχισμό και την καταστολή να αποτελούν καθημερινότητα, η μόνη διέξοδος, για τους εργαζομένους και τη νεολαία, είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση, η ρήξη και η συλλογική αντίσταση απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώνει επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά με τη μνήμη «απέναντι στη λήθη και σε αυτούς που καταριούνται την Μεταπολίτευση ως συμφορά για τον τόπο, απέναντι στην προσπάθεια που επιχειρείται από λογής λογής ακροδεξιούς, με αιχμή το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να αθωωθεί η στρατιωτική δικτατορία.

«Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση».

Πολιτική

Προτεινόμενα για εσάς