Σε αστυνομικό κλοιό ο εορτασμός του Πολυτεχνείου

Παρασκευή, 15 Νοε 2013 06:51 UPD: 08:24
Icon / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας διεξάγονται οι φετινοί εορτασμοί για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή με την καθιερωμένη πορεία, περιλαμβάνεται σήμερα κατάθεση στεφάνων στο ιστορικό κτήριο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων.

Η πόλη θα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 7.000 - 8.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτητων (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ ΔΕΛΤΑ, Κρατική Ασφάλεια) θα είναι επί ποδός για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων, ενώ δεν αποκλείεται να έρθουν και ενισχυτικές διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ απο την επαρχία.

Την Κυριακή, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας, όπως στη Βουλή, στα υπουργεία και τις πρεσβείες, ενω ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις ώστε να επιβλέπει τις κινητοποιήσεις των διαδηλωτών.

Ενισχυμένα θα είναι και τα μέτρα της τροχαίας, καθώς λόγω των εκδηλώσεων θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πατησίων και στην ευρύτερη περιοχη του κέντρου.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν την Κυριακή και στα δρομολόγια τρόλεϊ και λεωφορείων, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα κλείσουν για λόγους ασφαλείας πολλοί σταθμοί του μετρό.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίγουν το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ.
 

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς