ΟΛΜΕ: Η θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου δεν θα πάει χαμένη

Πέμπτη, 14 Νοε 2013 10:00 UPD: 10:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Στο επίκαιρο νόημα που προσλαμβάνουν τα αιτήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη εστιάζει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρει, «οι συνθήκες που βιώνει ο ελληνικός λαός είναι τραγικές», καθώς «καθημερινά, ολοένα και περισσότερο η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην εξαθλίωση και στην απόγνωση».

«Χιλιάδες οικογένειες στερούνται το ψωμί, την κατοικία και άλλα στοιχειώδη αγαθά. Η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού και χιλιάδες οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η δημόσια παιδεία, όπως και η δημόσια υγεία, ισοπεδώνονται στο όνομα των μνημονίων και των συμφερόντων των τραπεζιτών. Οι ελευθερίες των πολιτών περιορίζονται, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων καταργούνται στο όνομα της κυριαρχίας των αγορών. Η τρόικα καθορίζει, εντελώς ανεξέλεγκτη και ασύδοτη, την οικονομική μας πολιτική και αποφασίζει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που μας απασχολούν», τονίζει η Ομοσπονδία.

Πέρα από τις οικονομικές συνθήκες, η ΟΛΜΕ υπογραμμίζει ότι «σε αυτή την περίοδο της κρίσης και της εξαθλίωσης, η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή: Η φασιστική συμμορία που γέννησε και επέβαλε τη δικτατορία στη χώρα βρίσκει τη συνέχειά της σήμερα σε ένα θλιβερό μόρφωμα υμνητών και συνεχιστών της, σε μια εγκληματική συμμορία, τη Χρυσή Αυγή, που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την τραγική συγκυρία για να υπονομεύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Διαμηνύει, ωστόσο, ότι «τέτοιου είδους σχεδιασμοί δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν πράξη. Η θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου δεν θα πάει χαμένη, το λαϊκό κίνημα και η νέα γενιά θα αγωνιστούν γι’ αυτό».

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΟΛΜΕ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα, το φοιτητικό κόσμο, τους άνεργους και τους νέους εργαζόμενους και εργαζόμενες, «αντλώντας δύναμη και έμπνευση από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να πρωτοστατήσουν σήμερα στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της απάνθρωπης και βάρβαρης πολιτικής. Με όπλα μας την ενότητα, τη θέληση και την αλληλεγγύη, να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ. Nα θέσουμε τα θεμέλια για μία άλλη κοινωνία, μια κοινωνία της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Το δ.σ. της Ομοσπονδίας απευθύνει κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να συμμετάσχουν στις πορείες για το Πολυτεχνείο την Κυριακή 17 Νοέμβρη. Στην Αθήνα το σημείο συγκέντρωσης της ΟΛΜΕ θα είναι στην Οδό Σταδίου και Χρ. Λαδά και το ραντεβού έχει οριστεί για τις 3.30 μ.μ.
 

 

 

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς