Αγανάκτηση της οικογένειας Φύσσα για αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 13 Νοε 2013 12:59 UPD: 13:12

Έκπληξη, οργή και αγανάκτηση εξέφρασε η οικογένεια Φύσσα με αφορμή την αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται φωτογραφία του Παύλου Φύσσα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο συνήγορος της οικογένειας Γ. Μαραγκός διάβασε ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως «ο Φύσσας δεν τους ανήκει, δεν ήταν στον χώρο τους, πολύ περισσότερο που ήταν βαθιά αντιμνημονιακός».

Η οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού αναφέρει ακόμη πως ο Π. Φύσσας είχε τη δική του ιδεολογία, διαπνεόταν από αριστερές ιδέες, αλλά δεν ήταν ενταγμένος σε κομματικούς σχηματισμούς και γίνεται λόγος για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ «να καπηλευθεί και να ιδιοποιηθεί τη θυσία του Παύλου Φύσσα χωρίς να του ανήκει».

Η αφίσα

Κριτική για την αφίσα έχει ασκηθεί και στα social media. Σε αυτήν απεικονίζονται ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Σωτήρης Πέτρουλας, ο Νίκος Τεμπονέρας και ο Παύλος Φύσσας, ενώ κυριαρχεί μία εικόνα με το σύνθημα «Σήμερα πεθαίνει ο φασισμός». 

Τι απαντά η Νεολαία ΠΑΣΟΚ

«Η Νέα Γενιά αυθόρμητα δημιουργεί σύμβολα, τα οποία την οδηγούν. Σύμβολα που οι αξίες, οι αρχές, ο τρόπος της ζωής τους και εν τέλει ο τρόπος που φεύγουν απ αυτήν εμπνέει και οδηγεί», απαντά η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και εξηγεί ότι εξέδωσε «μια ηλεκτρονική αφίσα με ανθρώπους - σύμβολα που συνέδεσαν τη ζωή τους με τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, την Ελευθερία».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η παρουσία του Παύλου στην αφίσα έγινε «για να τιμήσουμε και όχι να οικειοποιηθούμε, για να θυμόμαστε και όχι να ξεχάσουμε, για να δείξουμε σε όλους ότι ο Φύσσας έφυγε από χέρι φασίστα, όπως ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας και ο Τεμπονέρας».

«Σε όσους, κακόπιστα, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα γύρω από την αφίσα, επισημαίνουμε ότι το μήνυμα είναι ισχυρό και σαφές: Ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας, ο Τεμπονέρας και ο Φύσσας είναι σύμβολα μόνιμου αγώνα για την  Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Εθνική Υπερηφάνεια. Και αυτά τα σύμβολα ανήκουν σε όλο το λαό», καταλήγει.

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς