ΚΚΕ: Αστείρευτη πηγή έμπνευσης η αντιδικτατορική πάλη

Μήνυμα του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του κόμματος για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Τετάρτη, 13 Νοε 2013 11:21 UPD: 11:21
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

«Αστείρευτη πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την αξία της οργανωμένης πάλης του λαού και της νεολαίας» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τον ξεσηκωμό του Νοέμβρη του '73, την κατάληψη της Νομικής που προηγήθηκε και την αντιδικτατορική πάλη.

Σε μήνυμά του με αφορμή τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος τονίζει ότι «πρέπει να δοθεί αποστομωτική απάντηση στην εκστρατεία πολλών κομμάτων και μηχανισμών του συστήματος με στόχο τη συκοφάντηση και το σβήσιμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

Καλεί επίσης τον λαό «να απομονώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή», καθώς και «να αποκρούσει τη χρηματοδοτούμενη και με προγράμματα σήμερα, εκστρατεία της Ε.Ε. για την προώθηση της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, της ταύτισης του κομμουνισμού με το τέρας του ναζισμού- φασισμού που είναι γέννημα του καπιταλισμού».

Αναφορικά με τις εξελίξεις από την αποκατάσταση του κοινοβουλευτισμού, τον Ιούλιο του 1974, έως σήμερα, το ΚΚΕ τονίζει πως «το ιστορικό δίδαγμα για τον λαό είναι ότι πρέπει να υπερασπίζεται τα δικά του δικαιώματα ανεξάρτητα από τις αστικές επιδιώξεις και αντιθέσεις και να οργανώνει την πάλη του με στόχο την κατάκτηση της δικής του εξουσίας, της εργατικής- λαϊκής εξουσίας».

Σημειώνοντας πως σήμερα στο έδαφος της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, έχει γεννηθεί η ανάγκη της καπιταλιστικής εξουσίας να αναμορφώσει το πολιτικό της σύστημα, το ΚΚΕ τονίζει ότι «ο καπιταλισμός και η ΕΕ ούτε εξανθρωπίζονται, ούτε μετεξελίσσονται υπέρ του λαού, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτει πως «ο λαός μπορεί να γίνει ισχυρός μόνο όταν είναι οργανωμένος και παλεύει αποφασιστικά για το δίκιο του».

«Το ΚΚΕ σήμερα καλεί σε συστράτευση και συμπόρευση για να δυναμώσει τώρα η λαϊκή συμμαχία μεταξύ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου, των νέων και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών για τη ριζική ανατροπή, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τη διαγραφή όλου του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων, την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για την εργατική- λαϊκή εξουσία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολιτική

Προτεινόμενα για εσάς