Ν. Μιχαλολιάκος: Αν χρειαστεί, «ναι» στη δραχμή

Κυριακή, 28 Απρ 2013 19:55 UPD: 20:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μιλάει κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών στην ολομέλεια της Βουλής.

«Στο δίλημμα Ελλάδα ή ευρώ εμείς απαντάμε: ναι, αν χρειαστεί, ακόμη και επιστροφή στη δραχμή για να σταματήσει η υποταγή», είναι η φράση με την οποία έκλεισε την ομιλία του ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Νωρίτερα ο κ. Μιχαλολιάκος προέβλεψε ότι αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές έρχεται θύελλα με σύγκρουση ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ, σύγκρουση που δεν αποκλείεται να καταλήξει στην κατάρρευση του ευρώ αλλά η κυβέρνηση θα έχει στο μεταξύ προκαλέσει ήδη το ξεπούλημα της πατρίδας, όπως υποστήριξε.

«Είπε ο κ. Στουρνάρας ότι αν δεν προχωρήσουμε θα επιστρέψουμε στη δραχμή και θα πάμε δεκαετίες πίσω. Μα έχουμε πάει δεκαετίες πίσω κύριε υπουργέ των Οικονομικών και εσείς μάλλον δεν το αντιλαμβάνεστε», είπε απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα, κάνοντας παράλληλα λόγο για εκβιαστική τακτική της κυβέρνησης έναντι των βουλευτών ότι αν δεν ψηφίσουν τα μέτρα, δεν θα πάρουμε τη δόση.

Βουλή: Ομιλία Ν. Μιχαλολιάκου στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη η οποία αν και την υβρίζουν οι νταβατζήδες που κατευθύνουν κανάλια και φυλλάδες, παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση».

Ταυτόχρονα κατήγγειλε «ωμό εκβιασμό» και για το θέμα των απολύσεων από το δημόσιο λέγοντας ότι ξέρει υπαλλήλους με προσόντα που μπήκαν στο δημόσιο με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ αλλά κινδυνεύουν να φύγουν και την ίδια ώρα «θα μείνουν στο δημόσιο τα κομματόσκυλα που μπήκανε από το παράθυρο».

Κάνοντας αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα της Μανωλάδας, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής, ότι Μανωλάδες υπάρχουν πολλές, υπάρχουν και στη σκάλα Λακωνίας που και εκεί εργάζονται μένοντας σε παραπήγματα ενώ εμβολιάζεται κόσμος ομαδικά.

Αναφερόμενος στην Αριστερά, άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος αν θα κάνουν την επανάσταση εκείνοι που επισκέπτονται τον Σόϊμπλε, ενώ για όσους μιλάνε για το συνταγματικό τόξο από το οποίο πρέπει να απουσιάσει η Χρυσή Αυγή, ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι γνωρίζει «ένα δηλητηριώδες βέλος του συνταγματικού τόξου που είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και έγινε από τα κόμματα που το συγκροτούν».

Πολιτική

Προτεινόμενα για εσάς