ΚΚΕ : Εννέα χρόνια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς κατά της Σερβίας

Ζητεί την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από το Κόσοβο
Δευτέρα, 24 Μαρ 2008 17:34

Την αποχώρηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Κόσσοβο, ζητεί το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

«Σαν σήμερα πριν εννιά χρόνια ΗΠΑ και ΕΕ εξαπέλυσαν τον βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Οι λαοί δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι επί 99 ημέρες οι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ, βομβάρδισαν ανελέητα τη χώρα αυτή δολοφονώντας χιλιάδες παιδιά και αμάχους, καταστρέφοντας σπίτια, εργοστάσια, σχολεία και υποδομές, δηλητηριάζοντας το περιβάλλον, μέχρι να επιβάλλουν τις επιδιώξεις τους. Να περιορίσουν την κυριαρχία της Σερβίας στο Κόσσοβο, εγκαθιστώντας εκεί δικό τους στρατό κατοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Οι λαοί δεν πρέπει να ξεχάσουν ό,τι προηγήθηκε και ό,τι ακολούθησε τον πόλεμο. Τις απροκάλυπτες επεμβάσεις ΗΠΑ - ΕΕ που οδήγησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Τα ψέματα περί εθνοκάθαρσης και τις προβοκάτσιες που έστησαν στο Κόσσοβο. Τις διακηρύξεις και τις διαβεβαιώσεις τους ότι δεν θα αλλάξουν τα σύνορα και ότι δεν θα προχωρήσουν στην απόσχιση του Κοσσόβου».

«Ο ελληνικός λαός», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, «δεν πρέπει να ξεχάσει ότι τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ανοχή της ΝΔ συμμετείχε τόσο στην προετοιμασία όσο και στη διεξαγωγή του βρώμικου πολέμου, στην αποστολή νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στο Κόσσοβο...»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ίδια πολιτική. Έβαλε την υπογραφή της στην απόφαση της ΕΕ για ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου και στην αποστολή ευρωπαϊκού στρατού κατοχής στο κράτος προτεκτοράτο. Ο ΣΥΝ υιοθέτησε τα επιχειρήματα των ιμπεριαλιστών περί εθνοκάθαρσης. Συγκάλυψε το ρόλο της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς και συνεχίζει να συγκαλύπτει τον ιμπεριαλιστικό ρόλο της Ε.Ε.», συμπληρώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

Προτεινόμενα για εσάς