Φόρμουλα Ένα: Επιστολή του προέδρου της ΟΜΑΕ στον Φέτελ

Σάββατο, 12 Μαρ 2022 01:16 UPD: 01:31

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, Δημήτρης Μιχελακάκης, απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον Γερμανό πιλότο της φόρμουλα Ένα Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin) και στη FIA, μετά το ζήτημα που προέκυψε σήμερα με το κράνος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, το οποίο έφερε τη σημαία του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου.

Στις δοκιμές της φόρμουλα Ένα στο Μπαχρέιν, ο Γερμανός τετράκις πρωταθλητής έχει αντικαταστήσει στο κράνος του τη γερμανική σημαία με την ουκρανική, ενώ στη βάση του έχει τοποθετήσει τις σημαίες όλων των χωρών που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ωστόσο, ανάμεσα στις χώρες βρίσκεται και εκείνη του ψευδοκράτους...

Eκπρόσωπος της Aston Martin επιβεβαίωσε ότι αφαιρέθηκε η σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος του Γερμανού πιλότου.

 H επιστολή:

«Αγαπητέ Σεμπάστιαν,

Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε ότι αποφάσισες σε μια κίνηση συμβολισμού να εμφανίζονται στο κράνος σου όλες οι σημαίες των κρατών οι οποίες είναι ενάντιες στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τη χαρά όμως αυτή διαδέχθηκε η πικρία μας, αφού ανάμεσα στα κράτη που παρουσιάζονται, εμφανίζεται η σημαία της κατεχόμενης από την Τουρκία, Βόρειας Κύπρου.

Ενός ψευδοκράτους που κατέχει η Τουρκία από το 1974 μετά από εισβολή και δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα κράτος ή Παγκόσμιο Οργανισμό πλην της Τουρκίας. Μια ιστορία κατοχής περιοχών ενός ανεξάρτητου κράτους εδώ και 50 χρόνια. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λόγω της αναγνωρισιμότητάς σου παγκοσμίως, όλη αυτή η κατάσταση, αποκτά ένα μεγάλο ειδικό βάρος.

Σε παρακαλούμε θερμά και περιμένουμε να κάνεις αυτό που πρέπει, δηλαδή να αφαιρέσεις τη σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος σου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα θίξεις Κυπρίους και Έλληνες ζωντανούς και νεκρούς, παράλληλα με τη δίκαιη υποστήριξή σου σε αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Σε ευχαριστούμε για την προσοχή σου και σου ευχόμαστε καλή τύχη».


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αθλητικά

Προτεινόμενα για εσάς