ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Επεκτείνεται στην Ελλάδα ο ναυλομεσιτικός οίκος Simpson Spence Young

Δευτέρα, 10 Ιαν 2022 11:45

Του Γιώργου Γεωργίου
[email protected]

Γραφείο στην Ελλάδα ανοίγει ο διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος Simpson Spence Young (SSY), όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα.

«Ως τμήμα της συνεχιζόμενης ανάπτυξης και των πλάνων επέκτασης της SSY, το νέο γραφείο, το οποίο θα βρίσκεται στη Γλυφάδα, βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Νικόλα Βαμβακάρη, broker ξηρού φορτίου, και περιλαμβάνει ομάδες από το τμήμα ξηρού φορτίου, με εστίαση σε capes, panamaxes, supramaxes και handysizes» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ναυλομεσιτικής.

Μάλιστα, η SSY επισημαίνει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το αντικείμενο του γραφείου στο άμεσο μέλλον ώστε να συμπεριλάβει και άλλα τμήματα, καθώς «βλέπει» την Αθήνα ως ένα από τα κομβικά hubs για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ανοίγουμε την SSY Hellas και έχουμε τους brokers μας παρόντες στην Αθήνα. Ήταν εδώ και καιρό μέρος των σχεδίων μας να έχουμε τοπική αντιπροσώπευση σε μία από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές τοποθεσίες παγκοσμίως» σχολίασε ο πρόεδρος του ναυλομεσιτικού οίκου,  Mark Richardson.

«Καθώς συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε, αναζητούμε πάντοτε νέες ευκαιρίες βελτίωσης και επέκτασης σε νέες περιοχές και αγορές. Η εγκατάσταση στην Αθήνα θα μας προσφέρει τη δυνατότητα να στηρίζουμε καλύτερα τους πελάτες μας εκεί και θα μας βοηθήσει να είμαστε τμήμα μίας κοινότητας, η οποίας βρίσκεται στο επίκεντρο της ναυτιλίας ιστορικά» τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ξηρού φορτίου διεθνώς για την SSY, Stanko Jekov.

H SSY εταιρεία ιδρύθηκε το 1880 και διαθέτει πάνω από 400 εργαζόμενους, οι οποίοι καλύπτουν όλες τις μεγάλες αγορές.

Ενδιαφέρον από ναυλομεσίτες

Πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι τους προηγούμενους μήνες εγκρίθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας αρκετές αιτήσεις για την εγκατάσταση στην Ελλάδα γραφείων ή υποκαταστημάτων ναυλομεσιτικών εταιρειών.

Ναυλομεσιτικές πηγές επισημαίνουν ότι η έλευση νέων εταιρειών θα σημάνει θετικές εξελίξεις, καθώς θα αναζητηθεί προσωπικό από την εγχώρια αγορά, το οποίο είναι περισσότερο καταρτισμένο στα τεκταινόμενα της ελληνικής ναυτιλίας.

Το ναυτιλιακό κέντρο Αθήνας/Πειραιάς λαμβάνει καλή βαθμολογία από διεθνείς αναλυτές για τις υπηρεσίες που προσφέρει σε νομικό, χρηματοδοτικό, ασφαλιστικό και ναυλομεσιτικό επίπεδο. 


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς