Η ΕΠΟ απάντησε στον Φαν΄τ Σχιπ

Παρασκευή, 26 Νοε 2021 20:32 UPD: 20:34
Eurokinissi Sports / LATO KLODIAN

H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τοποθετήθηκε για το θέμα Φαν΄τ Σχιπ με ανακοίνωση, μερικές ώρες μετά την ανάρτηση του Ολλανδού που ενημέρωνε για το τέλος της συνεργασίας του με την Ομοσπονδία και την Εθνική ομάδα.

Απαντώντας, η ΕΠΟ υπογραμμίζει ότι επειδή υπήρχε άνεση χρόνου ήθελε να σταθμίσει την κατάσταση χωρίς βιασύνη και πίεση ως προς τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας, ενόψει Nations League 2022 και προκριματικών του επόμενου EURO.

Επίσης, απάντησε στον Ολλανδό προπονητή, που είχε σημειώσει πως το όραμά του για το ποδόσφαιρο δεν είναι κοινό με εκείνο της ΕΠΟ.

«Το όραμά μας είναι διαφορετικό δεδομένου και του απολογισμού του "πλάνου Κατάρ"», σημείωσε η Ομοσπονδία, που ενημέρωσε πως ξεκινά την αναζήτηση του νέου προπονητή.

Η ανακοίνωση:

«Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, η Διοίκηση της Ε.Π.Ο. αποφάσισε να εξετάσει με ψυχραιμία, ευθυκρισία και επαγγελματισμό, χωρίς καμία βιασύνη και έξωθεν πίεση, την επόμενη ημέρα στην τεχνική ηγεσία και τη συνολική οργάνωση της Εθνικής Ομάδας.

Αποκλειστική και μόνη προτεραιότητα στη διαδικασία αυτή αποτελεί η εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών λειτουργίας της ενόψει του Nations League 2022 και των προκριματικών του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Κατά συνέπεια, στο κρίσιμο αυτό στάδιο, δεν είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις υπό το κράτος οποιασδήποτε πίεσης ή διλήμματος, γιατί πολύ απλά θα είναι λανθασμένες. Η Ε.Π.Ο. το επανέλαβε σε όλους τους τόνους από τη στιγμή που έληξε ο πρόσφατος αγώνας με το Κόσοβο.

Ο κ. Φαν Σχιπ έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει, πριν τη λήξη του συμβολαίου του, από την Εθνική. Σεβόμαστε την απόφασή του αυτή. Πράγματι, άλλωστε, το όραμά μας είναι διαφορετικό δεδομένου και του απολογισμού του "πλάνου Κατάρ". Η Ε.Π.Ο. ευχαριστεί τον κ. Φαν Σχιπ για όσα προσέφερε στην Εθνική Ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με δεδομένη την εξέλιξη αυτή, η Ε.Π.Ο. στρέφεται πλέον στην αναζήτηση του νέου προπονητή, χωρίς καμία βιασύνη, μιας και ο στόχος είναι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής επιλογής και η επιστροφή της Εθνικής στις επιτυχίες και στις προκρίσεις σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις».


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αθλητικά

Προτεινόμενα για εσάς