Κορωνοϊός: Τα πρώτα μέτρα για τη νέα μετάλλαξη στην Ελλάδα

Παρασκευή, 26 Νοε 2021 17:51 UPD: 18:13
Eurokinissi / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Τα πρώτα μέτρα αναγκάζεται να πάρει η κυβέρνηση μετά και από την καταγραφή στην Ευρώπη της ιδιαίτερα ανησυχητικής παραλλαγής του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα. και ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής. Έτσι, από αύριο, το πλαίσιο εισόδου στην Ελλάδα από 8 χώρες της Νότιας Αφρικής αυστηροποιείται.

Συγκεκριμένα:, από τις παραπάνω χώρες:

 -Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.

-Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την χώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.

 -Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με PCR

-Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (Rapid Antigen Test).

 'Εως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες.

 Τα ανωτέρω ισχύουν από αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 06:00.

Να σημειωθεί πώς σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο κάποιας μορφής lockdown, εάν επιδεινωθεί κι άλλο η κατάσταση.  


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς