Τέλος από την Εθνική Ελλάδας ο Φαν΄τ Σχιπ

Παρασκευή, 26 Νοε 2021 16:41 UPD: 17:25
INTIME SPORTS / ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τέλος εποχής για τον Τζον Φαν΄τ Σχιπ στην Εθνική ομάδα. Ο Ολλανδός τεχνικός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφήνοντας αιχμές για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο Φαν΄τ Σχιπ έχει  συμβόλαιο ως τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά δεν θα συνεχίσει όπως γνωστοποίησε μέσω Instagram. Αφού αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του στα περίπου 2,5 χρόνια του ως προπονητής της ελληνικής ομάδας και στην προσπάθεια για αλλαγή ποδοσφαιρικής κουλτούρας, ανέφερε ότι δεν είχε το όραμα για το ποδόσφαιρο με την Ομοσαπονδία.

Η δήλωση του Φαν΄τ Σχιπ:

«Θέλω να ανακοινώσω ότι αποφάσισα, μαζί με το προπονητικό μου τιμ, μετά από 2,5 χρόνια να μη συνεχίσω στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας από τις 31 Δεκεμβρίου κι έπειτα, όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιό μου.

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας τον Αύγουστο του 2019 και δώσαμε έμφαση στην αλλαγή της κουλτούρας και του σχήματος της ομάδας. Παρουσιάσαμε μία νεανική ομάδα με ταλαντούχους και ελπιδοφόρους παίκτες για το μέλλον της Εθνικής.

Πιστεύω ότι δημιουργήσαμε ένα ομαδικό πνεύμα που οι αθλητές και οι προπονητές αγκάλιασαν, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην προτεραιότητά μας: στην Εθνική και στο ποδόσφαιρο.

Δουλέψαμε σκληρά μαζί και αλλάξαμε την διαδικασία της προπόνησης, το στυλ παιχνιδιού που άρχισε να δίνει μια νέα ταυτότητα στην ομάδα. Σε αυτή τη διαδικασία πετύχαμε καλά και λιγότερο καλά αποτελέσματα, πάντα όμως με το όραμά μας και με το πως θέλαμε να προοδεύσουμε ως ομάδα.

Έγιναν συζητήσεις για να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, ωστόσο η ΕΠΟ πήρε πολύ χρόνο για να αποφασίσει για το μέλλον, με αποτέλεσμα να νιώσω πως ήταν η στιγμή για να προχωρήσω.

Στο τέλος, το όραμά μας για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ταλέντο που έχω δει σε αυτό, όμως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες ποδοσφαιριστές για να εξελιχθούν και να παίξουν.

Αυτό χρειάζεται χρόνο και περισσότερους Έλληνες στη Super League, ώστε οι μελλοντικοί προπονητές να έχουν την ευκαιρία να πετύχουν με την Εθνική ομάδα».


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αθλητικά

Προτεινόμενα για εσάς