ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Την κοινή λογική επικαλείται η Intercargo αναφορικά με την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

Τετάρτη, 24 Νοε 2021 17:01 UPD: 17:04

Έναν βασικό κανόνα της αγοράς, που επηρεάζει και τους στόχους της ναυτιλίας για πλήρη απανθρακοποίηση της βιομηχανίας, επανέλαβε η Διεθνής Ένωση Ανεξαρτήτων Πλοιοκτητών χύδην ξηρού φορτίου (Intercargo).

Ότι δεν γίνεται να αγοράσεις ένα προϊόν που δεν υπάρχει. Για τον λόγο αυτό, η Intercargo που   υποστηρίζει πλήρως  τον στόχο για μια ναυτιλία μηδενικών εκπομπών έως το 2050, ζήτησε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), την δραστική επιτάχυνση στην ανάπτυξη των απαιτούμενων τεχνολογιών, καυσίμων, συστημάτων πρόωσης και της σχετικής υποδομής, προκειμένου τα πλοία να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. 

Κάλεσε τις κυβερνήσεις μα αναλάβουν δράση και να υιοθετήσουν τα απαραίτητα μέτρα που είναι:

-Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο  η έγκριση της πρότασης του κλάδου για την Ίδρυση Ταμείου Ναυτιλιακής Έρευνας του ΙΜΟ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τη ναυτιλία.

-Να εγκριθεί επίσης, σύμφωνα με την πρόταση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, η παγκόσμια εισφορά για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία ως μεσοπρόθεσμο μέτρο της αγοράς, προκειμένου να επιταχυνθεί η υιοθέτηση και η ανάπτυξη τεχνολογιών και καυσίμων μηδενικών εκπομπών.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς