Ο Α.Ο. Θήρας αποσύρθηκε από το CEV Cup λόγω των κρουσμάτων Covid-19

Τρίτη, 23 Νοε 2021 22:11 UPD: 22:27
MotionTeam / MOTION TEAM

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Α.Ο. Θήρας κοινοποίησε πως αποσύρεται από το CEV Cup λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην ομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή διασπορά του ιού.

Ο Α.Ο. Θήρας είχε επικρατήσει με 3-0 την περασμένη εβδομάδα της Ούντεγκεμ και αύριο το πρωί θα αναχωρούσε για το Βέλγιο, όπου την Πέμπτη θα διεκδικούσε το εισιτήριο για τις «16» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ωστόσο στις εξετάσεις των τελευταίων ημερών εντοπίστηκαν νέα κρούσματα και οι διοικούντες αποφάσισαν να αποσύρουν την ομάδα.

Η ανακοίνωση:

«Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και σεβόμενοι τα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας ανακοινώνει ότι μετά την πρόσφατη διάγνωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 μελών στην αποστολή της ομάδας μας, δεν θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι στο Βέλγιο για τον β’ αγώνα των "32" του CEV Cup με αντίπαλο την VC Oudegem.

Μία απόφαση που έγινε δεκτή από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αλλά και την Ευρωπαϊκή  Συνομοσπονδία Βόλεϊ. 

Πέρα από τα θετικά ασυμπτωματικά κρούσματα που εντοπίστηκαν, των οποίων ο αριθμός τους είναι τέτοιος που μας επιτρέπει να αγωνιστούμε κανονικά και είναι απόλυτα διαχειρίσιμος, ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό πως όλες μας οι αθλήτριες αλλά και το επιτελείο της ομάδας έχουν πλήρως εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο Υγείας του ΕΟΔΥ αθλήτριες, τεχνικό επιτελείο, αλλά και λοιπά στελέχη της ομάδας, υποβάλλονται στις απαραίτητες και προβλεπόμενες εξετάσεις και βάσει των αποτελεσμάτων χαίρουν άκρας υγείας. 

Εν τούτοις, για τυπικούς λόγους, είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι, να τηρήσουμε το προβλεπόμενο διάστημα της υγειονομικής απομόνωσης,  για να προστατεύσουμε τους εαυτούς τους, αλλά και τους γύρω μας, από πιθανή μετάδοση του ιού.

Μετά το 3-0 του α’ αγώνα ο Α.Ο. Θήρας είχε τον α’ λόγο σε μία ακόμη ευρωπαϊκή πρόκριση, ενώ κανονικά έχουν πληρωθεί όλα τα ταξιδιωτικά έξοδα, αλλά και τα έξοδα διαμονής της ομάδας μας στην βελγική έδρα.

Ωστόσο, βάζοντας πάνω από όλα το ύψιστο αγαθό της δημόσια υγείας και σεβόμενοι τα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού, αλλά και τα μέλη της αντίπαλης ομάδας, αποφασίσαμε να ματαιώσουμε το ταξίδι μας και να γράψουμε πρόωρα «τίτλους  τέλους» στη φετινή προσπάθεια του Α.Ο. Θήρας για ευρωπαϊκή διάκριση. 

Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Ο.ΠΕ,  την CEV, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αμέριστη κατανόηση και συνεργασία τους. 

Τέλος σας περιμένουμε ξανά όλους κοντά μας με ασφάλεια στο ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης, για να στηρίξουμε την ομάδα μας και να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες των αθλητριών μας για διάκριση και τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις του αθλήματος.»


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

TAGS

Αθλητικά

Προτεινόμενα για εσάς