ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Γ. Πλακιωτάκης: Λιμενικά έργα-επενδύσεις στις θαλάσσιες συγκοινωνίες άνω των 73 εκατ. € στο Ιόνιο

Δευτέρα, 22 Νοε 2021 17:05 UPD: 17:08

Ξεπερνούν τα 73 εκατ. ευρώ οι συνολικές παρεμβάσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε λιμενικές υποδομές και θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Ιόνιο, τόνισε ο ΥΝΑΝΠ, Γιάννης Πλακιωτάκης, έπειτα από σύσκεψη στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην Κέρκυρα, παρουσία της περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, και άλλων τοπικών φορέων.

«Η θεσμοθέτηση της ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής και της εξειδίκευσής της ως εθνική στρατηγική έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Διασφαλίσαμε για την επόμενη προγραμματική περίοδο πολύ σημαντικούς πόρους και απαντάμε σε δύο πολύ βασικά προβλήματα της Νησιωτικότητας. Την επάρκεια ποιοτικών ακτοπλοϊκών συνδέσεων, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό και ενίσχυση της ασφαλείας των λιμενικών υποδομών».

Όπως σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «ανακοινώσαμε σήμερα συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις για λιμενικές υποδομές σε επίπεδο της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που για το σύνολό της, από πόρους του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάπτυξης, φτάνουν τα 9 εκατ. ευρώ, ενώ για την Περιφερειακή Ενότητα της Κέρκυρας φτάνουν τα 18 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ανακοινώσαμε και τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων ακτοπλοϊκών συνδέσεων για το σύνολο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπου για την επόμενη προγραμματική περίοδο και για τα επόμενα επτά χρόνια φτάνουν τα 44 εκατ. ευρώ. Συνολικά, έχουμε χρηματοδοτήσεις που υπερβαίνουν τα 73 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών αλλά και σε επενδύσεις στις θαλάσσιες συγκοινωνίες» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

 


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς