ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

H Navios Maritime Partners έγινε η μεγαλύτερη ναυτιλιακή της Wall Street

Κυριακή, 17 Οκτ 2021 07:39 UPD: 08:23

Φωτογραφία αρχείου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συνένωσης των εταιρειών Navios Maritime Partners με τη Navios Maritime Acquisition, του ομίλου Navios. Η Navios Maritime απέκτησε τη Navios Maritime, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της μεγαλύτερης εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας σε αριθμό πλοίων στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ. Ο στόλος θα αποτελείται από περισσότερα από 140 πλοία, μεταφορικής δυνατότητας άνω των 15 εκατ. dwt. Επίσης, ο στόλος της νέας εταιρείας, που θα αποτελείται από bulkers containerships και δεξαμενόπλοια, που εξυπηρετούν περισσότερες από 10 τελικές αγορές, θα δώσει τη δυνατότητα στον όμιλο Navios να απορροφήσει τους κραδασμούς στην αγορά των δεξαμενόπλοιων, εκμεταλλευόμενος το ράλι στις ναυλαγορές στα containerships και τα bulk carriers.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί η συγχώνευση της Navios Partners με τη Navios Containerships, με την οποία η Partners ενισχύθηκε με έναν στόλο από 29 containerships.

Σύμφωνα με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του ομίλου Navios, Αγγελική Φράγκου, περίπου το 33% του στόλου της νέας εταιρείας θα εξυπηρετεί dry φορτία, ανάλογο ποσοστό containers, καθώς και υγρό φορτίο. «Πιστεύουμε ότι αυτός ο συνδυασμός θα οδηγήσει σε μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική εταιρεία, μετριάζοντας τις επιπτώσεις της κυκλικότητας της βιομηχανίας και θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες σε ολόκληρο τον ναυτιλιακό κλάδο κλάδο και να παρέχουμε επιπλέον αποδόσεις στους μετόχους μας».


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς