ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Ναυτιλία: Τροπολογία για τη διευκόλυνση της αντικατάστασης των «εγκλωβισμένων» πληρωμάτων

Τετάρτη, 13 Οκτ 2021 23:08 UPD: 23:09
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τροπολογία που αφορά τη διευκόλυνση της αντικατάστασης των πληρωμάτων και ως εκ τούτου της παλιννόστησης των Ελλήνων ναυτικών που βρίσκονται στην αλλοδαπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊου, κατατέθηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 2 για το χρονικό διάστημα από 01/10/2021 έως 31/12/2021 στα πλοία υπό ελληνική σημαία άνω των 3.000 κόρων ολικής χωρητικότητας που έχουν νηολογηθεί σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 2687/1953 δεν εφαρμόζονται οι απαιτήσεις της οργανικής σύνθεσης της οικείας εγκριτικής απόφασης και δεν επιβάλλονται κυρώσεις.

Η χρονική περίοδος που προβλέπεται δύναται να παρατείνεται με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει του έξι μήνες από το πέρας του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊου covid-19.

Σημειώνεται ότι οι δυσχέρειες στην αντικατάσταση των πληρωμάτων έχουν καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την παλιννόστηση των ναυτικών, των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λήξει, με αρνητικές συνέπειες στη ψυχική τους υγεία και ως εκ τούτου στην ελκυστικότητα της εικόνας του ναυτικού επαγγέλματος.

 


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς