Χίος: Φαντασμαγορική εκδήλωση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κανάρη

Τρίτη, 03 Αυγ 2021 13:28

Με μία φαντασμαγορική εκδήλωση στο λιμάνι της Χίου αφιερωμένη στον Ψαριανό ήρωα πυρπολητή και πρωθυπουργό της Ελλάδας Κωνσταντίνο Κανάρη και τους συμπολεμιστές του κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου και ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο επιβλητικό μνημείο του Κωνσταντίνου Κανάρη που βρίσκεται στο Δημοτικό κήπο της Χίου.

Φαντασμαγορική εκδήλωση στη Χίο στη μνήμη του πυρπολητή Κανάρη

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ στο νότιο λιμενοβραχίονα με μουσικά κομμάτια από τη Φιλαρμονική Δήμου Χίου και Δημοτικούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα του νησιού ενώ τιμήθηκε ο απόγονος του Κωνσταντίνου Κανάρη, Μichel Marbot από τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Η ηθοποιός Ηρώ Μανέ ανέγνωσε ένα απόσπασμα από την Ωδή του Ανδρέα Κάλβου «Τα Ηφαίστεια» και ακολούθησε η αναπαράσταση της πυρπόλησης της Τουρκικής Ναυαρχίδας από τους Προσκόπους συνοδεία πλήθος βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων που δημιούργησαν μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτιστικά

Προτεινόμενα για εσάς