Ηράκλειο: Έλεγχος κτηρίων που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό από κλιμάκιο του υπ. Υποδομών

Τρίτη, 27 Ιουλ 2021 15:42 UPD: 15:56
www.cretalive.gr /

Μετά την αυτοψία που πραγματοποιήσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος σε κτίρια που επλήγησαν από το σεισμό του περασμένου Σαββάτου, στην περιοχή σήμερα κατέφτασε κλιμάκιο πέντε μηχανικών της Γεν. Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών το οποίο ελέγχει μαζί με τους μηχανικούς του Δήμου, τα κτίρια δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που έχουν υποστεί ζημιές, προκειμένου στη συνέχεια να προβεί σε σχετικό χαρακτηρισμό (σήμανση) αυτών όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το πρωί πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Αρκαλοχωρίου συνάντηση του δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη με τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Παραβολιδάκη, παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Αραβιάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του εγκεκριμένου Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος» του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Επιπλέον από το Δήμο έγιναν γνωστοί οι χώροι καταφυγής, καταυλισμού και παροχής πρώτων βοηθειών μετά από σεισμό, όπως αυτοί έχουν προσδιοριστεί στο εγκεκριμένο Σχέδιο Αντιμετώπισης Σεισμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Τα εν λόγω σημεία καθώς και οδηγίες προστασίας από το σεισμό, είναι διαθέσιμα και μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (app) για κινητές συσκευές «Δημότης Μινώα Πεδιάδας» η οποία είναι διαθέσιμη για δωρεάν κατέβασμα μέσω App Store και Google Play.

Τέτοια σημεία έχουν οριστεί σε περιοχές όπως το Αρκαλοχώρι, το Θραψανό, την Αυλή, τους Αποστόλους, τη Βόνη, τη Γαρίπα , το Γεράκι, τον Ευαγγελισμό, τους Ζωφόρους, το Ίνι, τους Κασσάνους, την Κασταμονίτσα, τα Κάτω Κστελλιανά, το Λύττο, το Νιπιδιτό, την Παναγιά, τα Πάρτιρα, την Πολυθέα, τον Σκινιά, το Σμάρι και τον Στίρονα.

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς