Γιώργος Λιάνης: «Συνομιλώντας με τον 20ό αιώνα - 40 Συνεντεύξεις»

Πέμπτη, 22 Ιουλ 2021 18:07

Παόλα, Βασίλης Λέκκας, Σοφία Μαρή, Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Λιάνης

 

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Συνομιλώντας με τον 20ό αιώνα - 40 Συνεντεύξεις» παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης ο Γιώργος Λιάνης.

Προκόπης Παυλόπουλος, Βούλα Πατουλίδου

 

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ινφογνώμων περιέχει συνεντεύξεις που πήρε ο δημοσιογράφος από 40 διαφορετικές εξέχοντες προσωπικότητες του χώρου της τέχνης, από το 1970 έως σήμερα.

Χάρης Πασβαντίδης, Σάββας Καλεντερίδης, Βούλα Πατουλίδου, Θανάσης Λάλας, Γιάννης  Μετζικώφ

 

Μεταξύ αυτών είναι οι σπουδαίοι Γιάννης Ρίτσος, Οδυσσέας Ελύτης, Μίκης Θεωδοράκης, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Χόρν, Μάνος Κατράκης, Βασίλης Τσιτσάνης, Νίκος Εγγονόπουλος, Μάνος Χατζηδάκις, Ζωή Λάσκαρη, Γιώργος Καζαντζίδης, Νανά Μούσχουρη, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος και πολλοί άλλοι. Μέσα από τις διηγήσεις τους, έρχονται στην επιφάνεια γεγονότα και βλέψεις που συνδέονται με την ιστορία του ελληνικού κόσμου, πολλά από τα οποία, μάλιστα, ταυτίζονται με τις κρίσιμες καταστάσεις που βιώνει σήμερα η Ελλάδα.

Γνωστά πρόσωπα του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου τίμησαν με την παρουσία τους τον Γιώργο Λιάνη. Με θερμά λόγια χαιρέτισαν την έκδοση του βιβλίου ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, υπουργός, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ Ευάγγελος Βενιζέλος, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα κ.ά.

Γιώργος Λιάνης, Μανώλης Μητσιάς

 

Για την ιστορία του βιβλίου «Συνομιλώντας με τον 20ό αιώνα - 40 Συνεντεύξεις» μίλησαν οι Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης, συγγραφέας, ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας, ο εικαστικός Γιάννης Μετζικώφ, η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Διευθυντής στην Περιφέρεια Αττικής Χάρης Πασβαντίδης, και φυσικά ο ίδιος ο Γιώργος Λιάνης.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη, Γιάννης Ζουγανέλης

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό ταξίδι παρέα με τους: Παναγιώτη Πετράκη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Έλενα Φερεντίνου, Βασίλη Λέκκα, Πάολα και Μανώλη Μητσιά.

Πολιτιστικά

Προτεινόμενα για εσάς