ΕΜΣΤ: Επίσκεψη της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Τρίτη, 18 Μαϊ 2021 18:32

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), όπου την υποδέχτηκε  ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Μετά την ξενάγησή της, η κα Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στον χώρο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο επανέρχεται σταδιακά στην πλήρη καθημερινή λειτουργία του. 

Χαρούμενη που αποδίδεται επιτέλους στους πολίτες και την καλλιτεχνική κοινότητα αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό μουσείο, για το οποίο εργάστηκε άοκνα επί χρόνια η πρώτη του διευθύντρια, Άννα Καφέτση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ένα μουσείο ζωντανό, μη στατικό, ανοιχτό στους προβληματισμούς της σύγχρονης τέχνης, ικανό να αναδείξει τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία και ταυτόχρονα να την συνδέσει ουσιαστικά με τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή.

Με την κυρία Κατερίνα Γρέγου στο τιμόνι, χάρη στη γνώση, την καλλιέργεια και την εμπειρία της, πιστεύω ότι το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα διαγράψει λαμπρή πορεία και θα εκπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τον προορισμό του».

gkoul@naftemporiki.gr

Πολιτιστικά

Προτεινόμενα για εσάς