Η «μητέρα των δράκων» ετοιμάζει κόμικ

Κυριακή, 02 Μαϊ 2021 09:02

Η Εμίλια Κλαρκ, η «μητέρα των δράκων» του «Game Of Thrones» (GOT), ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το νέο βιβλίο κόμικ, που ετοιμάζει.

Η σειρά κόμικ αποτελούμενη από τρία μέρη, με τίτλο «M.O.M.: Mother of Madness», γράφτηκε από την ηθοποιό του GOT μαζί με τη Μαργκερίτ Μπένετ.

Πρωταγωνίστρια είναι μία τραγουδίστρια που ονομάζεται Maya, η οποία μεγαλώνοντας μαθαίνει ότι διαθέτει υπερδυνάμεις και αποφασίζει να αναπτύξει αυτές τις ικανότητες για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Η Εμίλια Κλαρκ εξήγησε ότι η σειρά κόμικ περιέχει «πολλά αστεία» σε συνδυασμό με φεμινιστικά αφηγήματα. «Πάντα αποκαλούμε τις μητέρες υπερηρωίδες και μου αρέσει -τι θα συνέβαινε αν ήταν;» είπε. «Τι θα γινόταν αν ήταν, πραγματικά, υπερηρωίδες;» πρόσθεσε.

Λέγοντας περισσότερα για την πρωταγωνίστρια, οι μη επιβεβαιωμένες δυνάμεις της οποίας ενεργοποιούνται από τον εμμηνορροϊκό της κύκλο, η Κλαρκ συνέχισε: «Η Maya είχε μια πολύ σκληρή ζωή και βρίσκει τον εαυτό της σε ένα μέρος, όπου όλα όσα την κάνουν μοναδική, τα μισεί και ντρέπεται γι’ αυτά. Μόνο όταν ανακαλύπτει τις δυνάμεις της, αποδέχεται πραγματικά ποια είναι» ανέφερε η ηθοποιός.

«Σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να έχουμε όλα τα πράγματα που δεν αρέσουν στις γυναίκες, να τα ανατρέψουμε και να τα κάνουμε εκείνα που την κάνουν υπεράνθρωπη» ανέφερε.

Η Κλαρκ είπε, επίσης,  ότι θέλει οι νέοι αναγνώστες της να δουν ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι ισχυρές και «επιρρεπείς στα λάθη», ταυτόχρονα. «Προφανώς, το βλέπετε πολύ στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, υπάρχουν όλα αυτά τα απίστευτα δυναμικά γυναικεία σόου. Αλλά ένιωθα ότι δεν το είχα δει σε αυτό το είδος τέχνης» διευκρίνισε.

«Είναι πολύ προσωπική η εμπειρία που έχουν όλοι με τα κόμικς. Αυτοί είναι χαρακτήρες, για τους οποίους οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι και για τους οποίους ενδιαφέρονται βαθιά και συνδέονται μαζί τους. Ήθελα να παρουσιάσω έναν νέο χαρακτήρα, και να δω αν οι άνθρωποι συνδέονται με την πρωταγωνίστρια, και τον τρόπο με τον οποίο τους επηρεάζει» πρόσθεσε.

 

Πολιτιστικά

Προτεινόμενα για εσάς