Λιμενικό-βίντεο: Πώς βρήκε 46,7 κιλά κοκαΐνης στα ύφαλα φορτηγού πλοίου στην Κόρινθο

Τρίτη, 27 Απρ 2021 14:23
hcg.gr /

Συνολικά 46 κιλά και 710 γραμμάρια κοκαΐνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε φορτηγό πλοίο στην Κόρινθο, ενώ συνελήφθησαν 23 αλλοδαποί μέλη του πληρώματός του, για κατοχή και διαμετακόμιση ναρκωτικών ουσιών, κατά παράβαση του νόμου 4139/2013.

Ειδικότερα, από το Γραφείο D.E.A της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα περιήλθε πληροφορία στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και στις συναρμόδιες Αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας (Δ.Α.Α./Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ/ Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων), σύμφωνα με την οποία φορτηγό πλοίο προερχόμενο από λιμένα της Βραζιλίας και το οποίο πρόκειται να καταπλεύσει σε ελληνικό λιμένα τις προσεχείς ημέρες ενδέχεται να μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών.

Εντοπισμός και κατάσχεση 46 κιλών κ 710 γραμμαρίων κοκαΐνης σε Φ/Γ πλοίο στην Κόρινθο και συλλήψεις

Κατόπιν έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, στοχοποιήθηκε φορτηγό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα της Βραζιλίας και επρόκειτο να καταπλεύσει σε παράκτια εγκατάσταση στην περιοχή Καλαμάκι Ισθμίων. Τη Μεγάλη Δευτέρα, το φορτηγό πλοίο «Skyros», σημαίας νήσων Μάρσαλ, αγκυροβόλησε σε θαλάσσια περιοχή Ισθμίων, όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος υφάλων από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε και εν συνεχεία ανασύρθηκε από τα ύφαλα του πλοίου και εντός του χώρου των οχετών αναρρόφησης, ένας σάκος εντός του οποίου υπήρχαν 38 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη. 

Ακολούθησε περαιτέρω έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου, από κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, συνοδεία αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του λιμεναρχείου Ναυπλίου αντίστοιχα, καθώς και στελεχών των Γραφείων Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου και Ναυπλίου, χωρίς ευρήματα.

hcg.gr

Σε ερευνητικό και ελεγκτικό επίπεδο, συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ν.) και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής. 

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Σανταρέμ Βραζιλίας, με προορισμό λιμενική εγκατάσταση στα Ίσθμια, έμφορτο με 22.500 ΜΤ σογιόσπορο.

hcg.gr/

Από το το Β' Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του λιμεναρχείου Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς