Η Κυριακοπούλου ξεπέρασε την covid-19 κι επέστρεψε στο στάδιο

Δευτέρα, 12 Απρ 2021 13:36 UPD: 13:40
EPA / OLAF KRAAK

Η Νικόλ Κυριακοπούλου είναι ένα από τα μέλη της Εθνικής ομάδας στίβου που ταλαιπωρήθηκε και μάλιστα έντονα από την covid-19 αυτό το διάστημα.

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ πήρε θετικό τεστ στις 26 Μαρτίου κι από τότε πέρασε αρκετές δύσκολες ημέρες στο σπίτι της, μαζί με τον άντρα και προπονητή Ανδρέα Λιναρδάτο και την κόρη τους, oι οποίοι επίσης προσβλήθηκαν από τον ιό.

«Ήταν μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση. Δεν ήταν μόνο ο πυρετός, αλλά κυρίως οι πόνοι και η εξάντληση που ένιωθα για πολλές ημέρες και φυσικά η αγωνία για την πορεία της υγείας μας», είπε η Κυριακοπούλου.

«Γενικά ήμουν και είμαι από τους ανθρώπους που εξ αρχής πρόσεχα και τηρούσα τα μέτρα. Δεν έκανα κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο εμένα ή την οικογένεια μου. Παρόλα αυτά αποδείχθηκε πως τελικά ακόμη κι αν προσέχεις, μπορεί να κολλήσεις», πρόσθεσε.

Η Κυριακοπούλου εδώ και δύο ημέρες, με την έγκριση του γιατρού της, επέστρεψε δειλά-δειλά στο στάδιο.

«Πήγα για χαλαρό τρέξιμο. Οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, αφού αισθάνομαι καλά, δεν κουράζομαι και φαίνεται να ανταποκρίνομαι. Θα χρειαστεί να περάσω ένα διάστημα επανένταξης, προκειμένου ο οργανισμός να βρει και πάλι τα πατήματα του. Σε κάθε περίπτωση οι στόχοι δεν αλλάζουν και είναι συνδεδεμένοι τους με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Η Κυριακοπούλου έχει ήδη το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διοργάνωση στην οποία ευελπιστεί να διεκδικήσει μια καλή παρουσία, παρά την περιπέτεια που την κράτησε πολύ πίσω στην προετοιμασία της.

Αθλητικά

Προτεινόμενα για εσάς