Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, πέτρες και χημικά σε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης

Πέμπτη, 11 Μαρ 2021 18:59 UPD: 12/03/2021 09:23
INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επεισοδιακή ήταν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης η συγκέντρωση διαφόρων οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων, με αφετηρία τη πλατεία Αριστοτέλους (Άγαλμα Βενιζέλου).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ,, οι συγκεντρωμένοι, περίπου 8.000, έκαναν πορεία μέσω των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας, όπου ενώθηκαν με ομάδα περίπου 350 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο όπου στεγάζεται το Τμήμα Θεάτρου, στην οδό Εγνατία, και από κοινού συνέχισαν την πορεία μέσω των οδών Τσιμισκή, Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και Εγνατία.

Βίντεο με επεισόδια από σημερινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

«Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό στο ύψος της Καμάρας, μέρος ομάδας περίπου 150 ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις, που, κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων, τους απέκρουσε» αναφέρει η αστυνομία.

Στη συνέχεια, επί της οδού Εγνατία (μέτωπο προς τα δυτικά), η ίδια ομάδα ατόμων συνέχισε επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες πραγματοποίησαν χρήση δακρυγόνων.

Ένα άτομο συνελήφθη.

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς