ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Έτοιμο για υπερατλαντικές πτήσεις το «Μακεδονία»

Νέο στρατηγικό πλάνο προσέλκυσης των αεροπορικών εταιρειών
Παρασκευή, 26 Φεβ 2021 10:31 UPD: 10:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ / NIKOS DANIILIDIS

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Χατζηλίδη
ghatzil@naftemporiki.gr

Μεγάλες δυνατότητες για τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας ανοίγουν τα δύο μεγάλα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αφενός το νέο τέρμιναλ που έχει θέσει σε λειτουργία από τα τέλη του 2020 η Fraport και αφετέρου ο νέος διάδρομος προσαπογειώσεων 10/28.

Και μπορεί το βασικό στοίχημα για το 2021 λόγω της πανδημίας να είναι ο οδικός τουρισμός από τα Βαλκάνια, ωστόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αρχίσει ένα στρατηγικό πλάνο προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών και νέων δρομολογίων τόσο για φέτος όσο κυρίως για τις επόμενες χρονιές. Για τη φετινή σεζόν στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως οι αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, ενώ ανοίγει και ο δίαυλος της Μέσης Ανατολής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν προχωρημένες επαφές με τη Wizz Air προκειμένου να ξεκινήσει από το καλοκαίρι η σύνδεση Θεσσαλονίκη-Ντουμπάι.

Θεσσαλονίκη-ΗΠΑ

Μάλιστα, όπως λέει ο τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, στρατηγικός στόχος είναι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να γίνουν επιτέλους πραγματικότητα οι πρώτες υπερατλαντικές πτήσεις μέσω της απευθείας σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις ΗΠΑ. Άλλωστε, ο διάδρομος 10-28, που ξεκίνησε να λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, δίνει πλέον αυτή τη δυνατότητα, καθώς έτσι το «Μακεδονία» μπορεί πλέον να εξυπηρετεί όλους τους τύπους σύγχρονων αεροσκαφών και να δέχεται απευθείας μακρινές πτήσεις (Αμερική, Άπω Ανατολή, Αυστραλία κ.λπ.). Προς αυτήν την κατεύθυνση, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, η Περιφέρεια θα αναθέσει σε εταιρεία την υλοποίηση ειδικού προγράμματος marketing support σε αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με το εξωτερικό με απευθείας πτήσεις.

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς