Χάσαμε τον υπαρχηγό, στοπ

Σάββατο, 24 Οκτ 2020 12:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Από την έντυπη έκδοση

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
ktzor@naftemporiki.gr

Χάσαμε τον υπαρχηγό, στοπ. Έχουμε κι αν έχουμε χάσει. Ποιος δεν θυμάται ότι ο άλλοτε «Κάιζερ» της Siemens χάθηκε το 2009 στο Μόναχο, και ένας άλλος, που ίσως γινόταν καραβέλα αποκαλύψεων, πήρε τον μεγάλο δρόμο για να πάει -υποτίθεται- σε λιμάνια ξένα; Ή τον Ζαν Κλοντ, που έσπασε το βραχιολάκι και μας έστειλε φιλάκι;

Χάσαμε τον υπαρχηγό, που δεν ήταν ύποπτος φυγής, κατά την εισαγγελέα. Χάσαμε τον υπαρχηγό. Θα μπορούσε να ήταν αστείο. Όπως αστείος ήταν ο εγκληματίας-καρνάβαλος που ντυνόταν με σβάστικες («ήταν το Τριώδιο, πλάκα κάναμε») και έβγαζε αναμνηστικές φωτογραφίες, χαιρετίζοντας ναζιστικά. 

Χάσαμε τον υπαρχηγό, στοπ. Δεν ευθύνεται κανείς ή μάλλον είναι υπόλογη η προηγούμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, γιατί «με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι» και «είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρεις που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου».

Ε, τότε τι μας ζαλίζατε τόσες ημέρες ότι είναι όλα κανονισμένα και δεν θα κάνει κανείς ρούπι; Ήταν ο υπαρχηγός κουνούπι; 
Τόσες διοχετευμένες ειδήσεις, μετά την απόφαση για την ενοχή των μελών της Χρυσής Αυγής, τόσες διαρροές ότι δεν θα υπάρξουν ροές, καθώς η Αστυνομία παρακολουθεί στενά και με σχέδιο τους καταδικασθέντες. Λένε και μια κουβέντα παραπάνω οι φρουροί της νομιμότητας και πλέον στο manual γυρίζουν. «Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιονδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε έναν πολίτη και απέναντι σε έναν κατηγορούμενο. (σ.σ.: στη φάση αυτή δεν ήταν κατηγορούμενος, ήταν ένοχος με απόφαση δικαστηρίου) Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα».

Ωραία, καλώς το υπενθυμίζετε. Είτε ανέτοιμοι, όμως, είτε φλύαροι, το αποτέλεσμα ίδιο. Βρείτε τον άμεσα. Δεν είναι δα και ο Κάρλος Γκοσν. Βρείτε τον «θεωρητικό» της οργάνωσης, που απεδείχθη ο πιο κυνικός. Οι δικαιολογίες σάς εκθέτουν όσο και οι απουσίες. 
 

Απόψεις

Προτεινόμενα για εσάς