Ισπανία: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Σάντσεθ

Πέμπτη, 22 Οκτ 2020 17:29 UPD: 17:46
REUTERS / POOL

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Σάντσεθ από το Vox. Το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα είχε καταθέσει την πρόταση λόγω της διαχείρισης της κυβέρνησης στο ζήτημα του κορωνοϊού.

Η ήττα του VOX ήταν αναμενόμενη, καθώς ουσιαστικά ήταν και το μόνο κόμμα που την υποστήριζε.  Η πρόταση απορρίφθηκε με 298 προς 52 ψήφους.

Η απόφαση του Λαϊκού Κόμματος (PP, Partido Popular), δηλαδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να το καταψηφίσει αντί να απέχει από την ψηφοφορία, θεωρήθηκε ως χειρονομία από τον ηγέτη του PP Πάμπλο Κασάδο να απομακρύνει το κόμμα του από το Vox και να παρουσιαστεί ως πιο μετριοπαθής προσωπικότητα.

«Είστε ήδη μέρος του προβλήματος της Ισπανίας και δεν μπορείτε να είστε μέρος της λύσης που αντιπροσωπεύει το κόμμα μου», δήλωσε ο Κασάδο στον ηγέτη της Vox, Σαντιάγο Αμπασάλ, σε ομιλία του στο κοινοβούλιο πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης, την οποία κατήγγειλε ως «παράσταση τσίρκου». «Το PP δεν θέλει να είναι το κόμμα των ψεμάτων, του φόβου, της οργής και της χειραγώγησης».

Ο Πέδρο Σάντσεθ ανταποκρίθηκε στη χειρονομία του Κασάντο προτείνοντας μια συμφωνία με το PP για τη δικαστική μεταρρύθμιση, η οποία καθυστέρησε τον διορισμό νέων δικαστών σε ανώτερα δικαστήρια για δύο χρόνια. «Ανακοίνω εδώ ότι από τη μας θα σταματήσουμε το θέμα της μεταρρύθμισης του Γενικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης (CGPJ) ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μαζί σας ... για χάρη της δημοκρατίας μας», δήλωσε ο Σάντσεθ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters και El País.

Κόσμος

Προτεινόμενα για εσάς