Αποχωρούν από τη Haas Μάγκνουσεν και Γκροζάν

Πέμπτη, 22 Οκτ 2020 13:28 UPD: 13:30
REUTERS / HANDOUT

Οι Ρομέν Γκροζάν και Κέβιν Μάγκνουσεν αποκάλυψαν σήμερα, μέσω social media, ότι αποχωρούν από την Haas στο τέλος της φετινής περιόδου.

Ο Γάλλος εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας το 2016, έχοντας «ομόσταυλο» τον Μεξικανό Γκουτιέρες, και βαθμολογήθηκε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία, καθώς η ομάδα κατετάγη όγδοη στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Ο Δανός, που έκανε ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα με τη McLaren το 2014, αντικατέστησε τον Γκουτιέρες το 2017 και μαζί με τον Γκροζάν έφεραν τη Haas στην πέμπτη θέση των κατασκευαστών το 2018.

Όμως, τα επόμενα χρόνια ήταν δύσκολα και το 2019 η ομάδα βρέθηκε ένατη με 28 βαθμούς, ενώ στο 2020 έχει συλλέξει μόλις τρεις βαθμούς, δύο με τον Γκροζάν κι έναν με τον Μάγκνουσεν.

Η αμερικανική ομάδα καταστρώνει μια νέα πενταετή στρατηγική, με διαφορετική κατεύθυνση με τους οδηγούς, κι έτσι Γκροζάν και Μάγκνουσεν ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.

Προς το παρόν ουδείς γνωρίζει ποιοι θα είναι οι πιλότοι της Haas το 2021, αλλά εκτιμάται ότι τουλάχιστον τη μια θέση οδηγού αγώνων θα πάρει κάποιος από την ακαδημία της Ferrari.

Όσο για τους Γκροζάν και Μάγκνουσεν, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις οδηγού αγώνων σε ομάδες για την επόμενη χρονιά, αλλά, αυτή τη στιγμή οι πιθανότητές τους για μια θέση είναι λιγοστές.

Αθλητικά

Προτεινόμενα για εσάς