Η ανοχή άργησε να μηδενίσει...

Πέμπτη, 22 Οκτ 2020 10:23
INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Χατζηλίδη
ghatzil@naftemporiki.gr

Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα συνωστισμού έστειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του ύστερα από σύσκεψη που είχε με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο, στη σκιά της έκρηξης των κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη.

«Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά. Δεν έχουμε καμιά διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε έστω τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις εντολές και τις οδηγίες των επιδημιολόγων και των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι είναι οι αρμοδιότεροι όλων να δίνουν οδηγίες», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Είναι αλήθεια ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά στη Θεσσαλονίκη επικράτησε μία γενική χαλαρότητα, με συνωστισμούς σε πλατείες, πάρτι και νυχτερινά μαγαζιά. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους πολίτες, κυρίως τους νέους, αλλά και τις ελεγκτικές αρχές που ενώ έβλεπαν τι γίνεται σε καθημερινή βάση είχαν επιλέξει μία ηπιότερη αντιμετώπιση - ίσως είχαν εφησυχαστεί και από τα λίγα κρούσματα εκείνων των ημερών.

Ας ελπίσουμε λοιπόν να μην είναι αργά και οι εντατικοί έλεγχοι που αναμένονται να έχουν αποτέλεσμα. Θα είναι κρίμα άνθρωποι από τις ευάλωτες ομάδες να πληρώσουν με τη ζωή τους το τίμημα της επιπολαιότητας και της χαλαρότητας. Και, παράλληλα, ενδεχόμενο lockdown θα δώσει τη χαριστική βολή σε μια χώρα που βιώνει μια δεύτερη μεγάλη κρίση μετά την πολυετή των μνημονίων. Θα βυθίσει την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις δουλειές, τελικά και τις προοπτικές των ίδιων των νέων. Μακάρι να μη ζήσουμε έναν νέο υγειονομικό και οικονομικό εφιάλτη...

Απόψεις

Προτεινόμενα για εσάς