ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

«Πράσινος» με μπαταρίες Tesla ο Άη Στράτης

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αποθήκευση από ΑΠΕ
Πέμπτη, 22 Οκτ 2020 13:03 UPD: 13:03

Από την έντυπη έκδοση

Toυ Κώστα Δεληγιάννη
kdel@naftemporiki.gr

Με μπαταρίες της Tesla θα γίνει ο Άη Στράτης «πράσινο» νησί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο αμερικανικός κολοσσός είναι ο προμηθευτής των συσσωρευτών που θα χρησιμοποιήσει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας από την υβριδική μονάδα ΑΠΕ που θα εγκατασταθεί στο νησί.

Όπως ανακοίνωσε χθες η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ανακηρύχθηκε μειοδότης στον σχετικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), με στόχο η διείσδυση των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό σύστημα του νησιού να ξεπεράσει το 85%, ενώ παράλληλα να μεγιστοποιηθεί η κάλυψη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας των αναγκών του οικισμού σε θέρμανση και σε θερμό νερό χρήσης.  

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην Ελλάδα που θα χρησιμοποιηθούν μπαταρίες της Tesla για την αποθήκευση ηλεκτροπαραγωγής από σταθμό ΑΠΕ. Η υβριδική μονάδα θα αποτελείται από μία ανεμογεννήτρια και έναν φωτοβολταϊκό σταθμό, οι οποίες θα προέλθουν από τις εταιρείες Enercon και Σπυρόπουλος αντίστοιχα. Εκτός από τις μπαταρίες, θα πλαισιώνεται επίσης από ένα Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης και Ελέγχου (EMCS), προμηθευτής του οποίου θα είναι η εταιρεία Πρότασις. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς