Ανεξέλεγκτο το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ισπανία- Σχεδόν 3000 μολύνσεις σε 24 ώρες στην Καταλωνία

Τρίτη, 20 Οκτ 2020 13:10 UPD: 13:13
REUTERS / SERGIO PEREZ

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στην Ισπανία και ιδιαίτερα στην Καταλωνία, όπου μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 2.897 νέες μολύνσεις και 51 θάνατοι, ο υψηλότερος αριθμός σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η Ισπανία πλησιάζει το 1.000.000 θετικά κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, ενώ οι περιφερειακές αρχές δεν αποκλείουν τη λήψη νέων, δραστικότερων μέτρων απέναντι στον COVID-19.

Απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζεται στη Μαδρίτη

Ο υπουργός Υγείας της Κοινότητας της Μαδρίτης, Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο, εξήγησε ότι οι αρχές ζήτησαν από την κυβέρνηση Σάντσεθ να απαγορεύσει την κυκλοφορία προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του ιού. Οι αρμόδιες αρχές θα συνεδριάσουν σήμερα εν μέσω διαφωνιών για το τελικό πλαίσιο των μέτρων.

«Δεν μπορούμε εμείς νομικά να απαγορέψουμε την κυκλοφορία, για αυτό και το ζητάμε από την κυβέρνηση. Μελετούμε όλα τα δεδομένα γιατί κάτι τέτοιο δεν θα εφαρμοστεί μόνο στη Μαδρίτη αλλά σε όλη την Ισπανία», δήλωσε ο Εσκουδέρο στο πρακτορείο Europa Press.

Η κατάσταση στην Ισπανία μοιάζει να βρίσκεται σταδιακά εκτός ελέγχου, με τις περιφερειακές κοινότητες να παίρνουν δρακόντεια μέτρα η μία μετά την άλλη. Ήδη σε απομόνωση βρίσκεται η κοινότητα της Ναβάρρας, ενώ έκλεισαν μπαρ και εστιατόρια. Στην Καστίλλη & Λεόν, σε λοκντάουν βρίσκονται το Αράντα ντε Ντουέρο, το Μπούργος, η Σαλαμάνκα, ενώ θα επεκταθεί το μέτρο για άλλες δύο εβδομάδες για τις πόλεις της Λεόν και της Παλένθια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την El País.

Κόσμος

Προτεινόμενα για εσάς