Ο Αλόνσο επέστρεψε στο τιμόνι ενός μονοθέσιου μετά από δύο χρόνια

Τρίτη, 13 Οκτ 2020 23:06 UPD: 23:09
REUTERS / HAMAD I MOHAMMED

Ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος θα επιστρέψει στη Φόρμουλα 1 την επόμενη σεζόν μετά από δύο έτη απουσίας, οδήγησε ένα αυτοκίνητο F1 για πρώτη φορά μετά το 2018, κατά τη διάρκεια μιας διαφημιστικής περιοδείας που διοργανώθηκε από τη Renault στην πίστα της Βαρκελώνης.

Ο 39χρονος Ισπανός οδηγός πήρε τη θέση του στο RS20, το μονοθέσιο που συμμετέχει στη σεζόν 2020 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 και το οποίο συνήθως ανατίθεται στον Αυστραλό Ντανιέλ Ρικιάρντο και στον Γάλλο Εστεμπάν Οκόν.

«Ήταν πραγματικά πολύ ξεχωριστό για μένα να επιστρέψω στην F1», σχολίασε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 (2005, 2006) σε μια ζωντανή μετάδοση στο Instagram.

«Ήταν μια καλή ευκαιρία να νιώσω το αυτοκίνητο. Η επιστροφή στην ταχύτητα μιας F1 δεν είναι εύκολη, αλλά ένιωσα ότι βελτιώνομαι από γύρο σε γύρο. Αυτό το αυτοκίνητο έχει δυνατότητες, όπως φαίνεται στον αγώνα, αλλά υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης».

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Αλόνσο συνδέθηκε για απροσδιόριστη περίοδο με τη Renault, την ομάδα με την οποία κέρδισε τους δύο παγκόσμιους τίτλους του και των οποίων τα αυτοκίνητα θα αγωνιστούν από την επόμενη σεζόν με το όνομα Alpine, τη σπορ μάρκα της γαλλικής παραγωγής.

Αθλητικά

Προτεινόμενα για εσάς