ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Στο τραπέζι φοροτεχνικών με e-ΕΦΚΑ η δυνατότητα διόρθωσης Α.Π.Δ.

Παρασκευή, 09 Οκτ 2020 22:15 UPD: 22:18
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επικοινωνία είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) με τον Διευθυντή Εισφορών Μισθωτών κ. Γιώργο Μητροφάνη και την Προϊσταμένη του αρμοδίου Τμήματος κα Μαριάννα Προδρομίδου του e-ΕΦΚΑ, όπου συζητήθηκε το θέμα της διόρθωσης των Α.Π.Δ., ειδικά για τις περιπτώσεις εργαζομένων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Στην συζήτηση αυτή ο κ. Μητροφάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σε περιπτώσεις που έχει υποβληθεί αρχική Α.Π.Δ., ακόμα και αν αυτή έχει λανθασμένες εγγραφές, η διόρθωσή της πραγματοποιείται με «Δελτίο Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης Α.Π.Δ.». Επίσης διευκρινίστηκε ότι δεν υφίσταται τύπος Α.Π.Δ. «Τροποποιητική».

Υπενθυμίζεται ότι, το «Δελτίο Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης Α.Π.Δ.». δεν έχει προθεσμία υποβολής και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα προστίμου για τις τροποποιήσεις που γίνονται μέσω αυτού, όποτε και αν γίνουν.

Επιπλέον, ζητήθηκε από την Ομοσπονδία μας να εξετασθεί η δυνατότητα υποβολής του δελτίου μεταβολής, εκτός από την προσέλευση σε τοπικό υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ και ηλεκτρονικά.

naftemporikigr

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς