Εγκληματική οργάνωση κρίθηκε η Χρυσή Αυγή

Τετάρτη, 07 Οκτ 2020 12:07 UPD: 17:16
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Εγκληματική οργάνωση είναι το κόμμα της Χρυσής Αυγής με τη βούλα της Δικαιοσύνης.  Επτά πρώην βουλευτείς της ΧΑ κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Εγκληματική οργάνωση κρίθηκε η Χρυσή Αυγή

Συγκεκριμένα, για διεύθυνση κρίθηκαν οι :Ν., Μιχαλολιάκος, Ηλία Κασιδιάρης, Ι. Λαγός, Γ. Γερμενής, Ηλ. Παναγιώταρος και Α. Ματθαιόπουλος. 

Ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ είναι οι  πρώην βουελυτες Παν. Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, ΑΝτ.ώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κων. Μπαρμαπερούση, Ευσ. Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημ.ητριο Κουκούτση. 

Απόφαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικης οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. 

Δολοφονία Φύσσα

Ομόφωνα ένοχο για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα έκριναν τον Γ. Ρουπακια και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους.

Αιγύπτιοι ψαράδες

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλλιεργατών ένοχοι κρίθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι. 

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της  απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικύνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. 

Με το ακουσμα της απόφασης, η Μάγδα Φύσσα ξέσπασε σε λυγμούς.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης που ζητούν ελαφρυντικά.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς