Συνεργασία υπ. Προστασίας Πολίτη-«Παπαστράτος»για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού

Τρίτη, 06 Οκτ 2020 16:30 UPD: 16:33
mopocp.gov.gr /

Μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Παπαστράτος», Χρήστο Χαρπαντίδη, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η εταιρεία «Παπαστράτος» ενισχύει με τεχνολογικό εξοπλισμό νευραλγικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ συμβάλλει στη διεξαγωγή ενημερωτικών δράσεων, εκπαιδεύσεων και στην υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε τη σημασία της υπογραφής του Μνημονίου, επισημαίνοντας ότι δείχνει την έμφαση που δίνει το υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία στην καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας τσιγάρων. Πρόσθεσε πως η συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο και την εταιρεία αναβαθμίζεται και παίρνει τη μορφή μίας στρατηγικής συνεργασίας. Αναφέρθηκε και στη νέα επιχειρησιακή πολιτική που εφαρμόζουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχάρη την εταιρεία «Παπαστράτος» «για τον τρόπο», όπως είπε, «που ασκείτε την επιχειρηματικότητα στη χώρα και στέλνετε έτσι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς όλους τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής ζωής του τόπου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος», Χρήστος Χαρπαντίδης, σημείωσε πως «σε αυτό το σύνθετο και δύσκολο κοινωνικό πρόβλημα, του παράνομου εμπορίου, εσείς κάνετε το καθήκον σας με αυταπάρνηση. Εκεί σας συναντά και η "Παπαστράτος", συνδράμοντας το έργο του Σώματος. Κυρίως όμως, αυτό που αναδεικνύει η σημερινή εκδήλωση είναι μια αναγνώριση της προσφοράς του έργου των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, που καθημερινά, παραμερίζοντας τα δικά τους προβλήματα, αντιμετωπίζουν το παράνομο εμπόριο που πλήττει καίρια την οικονομία της χώρας, την υγεία των πολιτών, την κοινωνία».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας «Παπαστράτος», Ιάκωβος Καργαρώτος, όπως και άλλα στελέχη της εταιρείας.

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς