Πόσο θα χρεώνει η Gilead το Remdesivir για τη θεραπεία του Covid-19

Δευτέρα, 29 Ιουν 2020 16:02 UPD: 16:08
EPA / MOHAMED HOSSAM

H Gilead Sciences παρουσίασε τα σχέδια τιμολόγησης για το Remdesivir, το φάρμακο για τη θεραπεία του Covid-19. Βάσει αυτών θα χρεώνει τα νοσοκομεία των ΗΠΑ το ποσό των 3.120 δολαρίων για έναν τυπικό ασθενή με ιδιωτική ασφάλιση, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal. 

Οι ΗΠΑ διανέμουν το Remdesivir ως δωρεά από τη Gilead από τον Μάιο, όταν και εγκρίθηκε για έκτακτη χρήση. Από τον Ιούλιο η εταιρεία ετοιμάζεται να χρεώνει κανονικά για τη χρήση του. 

Το κόστος θα είναι υψηλότερο για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση στις ΗΠΑ και χαμηλότερο για εκείνους με κρατική ασφάλιση (Medicare) όπως και για ασθενείς με δημόσια ασφάλιση σε άλλες οικονομίες του πλανήτη. Για την κυβέρνηση η χρέωση θα είναι 390 δολάρια ανά δόση ή 2.340 δολάρια για ασθενείς που χρήζουν σύντομης περιόδου θεραπείας ή 4.290 δολάρια για όσους χρειάζονται μεγαλύτερης διάρκειας θεραπεία. 

Στις ΗΠΑ μη κρατικοί αγοραστές όπως ιδιωτικά νοσοκομεία, θα πληρώνουν 520 δολάρια ανά δόση δηλαδή περίπου 30% περισσότερο από το κράτος. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό κόστος για τη σύντομη θεραπεία είναι 3.120 δολάρια και για την μεγαλύτερης διάρκειας θεραπεία φτάνει τα 5.720 δολάρια. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ 

Υγεία

Προτεινόμενα για εσάς