Δήμος Καρύστου: «Περάστε απέναντι» για ευχάριστες εκπλήξεις

Τετάρτη, 24 Ιουν 2020 15:40 UPD: 15:44

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Να περάσουν απέναντι καλεί τους κατοίκους της Αττικής αλλά και όλης της Ελλάδας και τους ξένους τουρίστες ο δήμος Καρύστου, ο οποίος έχει καταστρώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση στον εναλλακτικό και βιώσιμο όλον τον χρόνο τουρισμό.

Ξεκινώντας από τα Στύρα, παλαιά και νέα, κατεβαίνοντας προς το Μαρμάρι, με την παγκοσμίως πλέον γνωστή παραλία Μεγάλη Άμμος, η οποία απεικονίζεται στο σποτ με το οποίο η χώρα μας επιχειρεί την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας, με το φαράγγι του Δημοσάρη, με τα περίεργα οικοδομήματα γνωστά ως Δρακόσπιτα, τα αρχαία λατομεία, αλλά και το εκπληκτικό ρυμοτομικό σχέδιο από την εποχή του Ώθωνα, της πόλης της Καρύστου, όλη η περιοχή συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα για μια υγιή τουριστική ανάπτυξη και αυτή τη στρατηγική δηλώνει ότι θέλει να υλοποιήσει ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος. Ο ίδιος, όμως, δεν αρκείται στις φυσικές ομορφιές της περιοχής για να αναδείξει την πόλη του σαν τουριστικό προορισμό, αλλά αναπτύσσει και εναλλακτικά σχέδια, όπως ένα δίκτυο μονοπατιών που θα αποτελέσουν πόλο έλξης σχεδόν όλο τον χρόνο ελλήνων και ξένων περιπατητών. Τα σχέδιά του για τα μονοπάτια στη Νότιο Εύβοια τα παρουσίασε πρόσφατα, σε εκδήλωση στο μοναδικό Κτήμα Μοντοφώλι στην Κάρυστο, όπου παράγεται αποκλειστικά από αμπέλια του κτήματος το γλυκό κρασί «Κτήμα Μοντοφώλι». Στην εκδήλωση μίλησε και ο Γιάννης Λαγός, πρόεδρος της «Μαίναλον Κοινσεπ», μιας πρωτοβουλίας της κοινωνικής οικονομίας που έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση και έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία στη χάραξη και ανάδειξη μονοπατιών στην Αρκαδία και ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Ο δήμος Καρύστου σε συνεχή συνεργασία με τους φορείς της περιοχής εκπονεί έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, δηλώνει στη «Ν» ο δήμαρχος, Λευτέρης Ραβιόλος.

Με απόλυτη ασφάλεια, ακόμη και στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, ο δήμος Καρύστου - το Μαρμάρι, η Κάρυστος, τα Στύρα και ο Καφηρέας - είναι έτοιμος να υποδεχτεί όλες και όλους που αναζητούν στιγμές ξεγνοιασιάς και απόλαυσης σε μοναδικές ακρογιαλιές, αλλά και την περιπέτεια σε ορεινούς όγκους με πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα. Για όσους αναζητούν τη διασκέδαση, αλλά και για εκείνους που επιδιώκουν την ηρεμία, η Κάρυστος, μια ανάσα πραγματικά από την Αττική, καλεί όλους να περάσουν απέναντι και να ανακαλύψουν ένα μαγικό νησί, τονίζει ο δήμαρχος.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς