ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Θα είναι οι ευέλικτες μορφές εργασίας η νέα κανονικότητα στη μετά-Covid εποχή;

Παρασκευή, 22 Μαϊ 2020 10:07 UPD: 10:09
Shutterstock /

Η πανδημία του κορωνοϊού αλλάζει τα δεδομένα στον εργασιακό χώρο, με ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να υιοθετούν μόνιμα το μοντέλο της τηλεργασίας. Ο «κολοσσός» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας τάσσονται υπέρ των ευέλικτων μορφών εργασίας σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο επανεξετάζουν τα νέα δεδομένα επιστροφής στο γραφείο.

Το Facebook ανακοίνωσε χθες μια πιο μόνιμη στροφή προς την κατεύθυνση της τηλεργασίας, ενώ η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντεν, πρότεινε τετραήμερη εργασία, ως κίνητρο για την ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα.

Την ώρα που οι επιχειρήσεις ανοίγουν ξανά τα γραφεία τους μετά τη σταδιακή άρση του lockdown, ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι εξετάζουν νέες μορφές εργασίας.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, εκτίμησε ότι σχεδόν το ήμισυ των εργαζομένων της εταιρείας δεν θα χρειάζεται να δουλεύουν από τα γραφεία της εταιρείας μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια.

Σε ανάλογες κινήσεις προχωρούν και άλλες τεχνολογικές της Σίλικον Βάλεϊ, όπως το Twitter, που έχει πει στους εργαζομένους ότι μπορούν να δουλεύουν εσαεί από το σπίτι, εάν το επιθυμούν.

naftemporiki.gr

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς