ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Οι επενδυτές αποζητούν τη λάμψη του χρυσού

Παρασκευή, 15 Μαϊ 2020 08:47 UPD: 08:51
REUTERS / Ilya Naymushin

Το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας και η ένταση στις σινο-αμερικανικές σχέσεις στρέφουν τους επενδυτές προς τη «λάμψη» του χρυσού, με την τιμή του πολυτίμου μετάλλου να κινείται κοντά σε υψηλά τριών εβδομάδων και οδεύοντας προς ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη.

Η τιμή σποτ του χρυσού κινείται τις πρωινές ώρες κοντά στα 1.732 δολάρια ανά ουγκιά, μία ανάσα από τα υψηλά που είχε αγγίξει στην προηγούμενη συνεδρίαση, έχοντας «σκαρφαλώσει» έως και τα 1.735,96 δολάρια ανά ουγκιά, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 23 Απριλίου. Η τιμή στα προθεσμιακά συμβόλαια χρυσού στην αγορά των ΗΠΑ ξεπερνούσε τα 1.742 δολάρια ανά ουγκιά.

«Είναι σαφές, καθώς ανακοινώνονται ολοένα και περισσότερα μακροοικονομικά στοιχεία, ότι μέρος της ζημιάς που έχει υποστεί η παγκόσμια οικονομία θα αργήσει να αποκατασταθεί», επισημαίνει ο Μάικλ ΜακΚάρθι, στρατηγικός αναλυτής στη CMC Markets.

Στη διάρκεια της εβδομάδας ο χρυσός έχει ενισχυθεί 1,8%, στη μεγαλύτερη άνοδο των τριών τελευταίων εβδομάδων κι έχοντας ως στήριγμα τις ενδείξεις βαθιάς ύφεσης, αλλά και την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

naftemporiki.gr

  

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς