ΓΔ ΧΑ ΤΖΙΡΟΣ: εκ.

Σκληρή επιστολή Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων προς Υπουργό Τουρισμού για τις αξιώσεις των tour operators

Παρασκευή, 24 Απρ 2020 12:13 UPD: 12:24
Emmanouil Papadopoulos/SOOC /

Με μια σκληρή ως προς το περιεχόμενο επιστολή της η ΠΟΞ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, αρνείται να κάνει δεκτές τις αξιώσεις των tour operators προς τα ελληνικά ξενοδοχεία αναφορικά με εκπτώσεις και χρονοδιάγραμμα εξόφλησης κρατήσεων για το 2020 και 2021 και ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Χάρη Θεοχάρη.

Επιστολή ΠΟΞ

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή λόγω της κρίσης του COVID -19 οι tour operator όχι μόνο έχουν σταματήσει τις πληρωμές των early booking, αλλά καταγγέλλουν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τα ξενοδοχεία, ακυρώνοντας εγγυημένα και μη συμβόλαια. Παράλληλα απαιτούν από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε σημαντικές εκπτώσεις για την τρέχουσα σαιζόν και να τους παράσχουν πίστωση, καθώς δηλώνουν πως θα εξοφλούν τις σχετικές κρατήσεις εντός 60 ημερών από την αναχώρηση των πελατών. Τους όρους αυτούς επιδιώκουν να τους περιλάβουν και στα συμβόλαια που θα υπογραφούν για το έτος 2021.

«Οι όροι αυτοί είναι αντικειμενικά αδύνατον να εφαρμοστούν, πολύ περισσότερο ενμέσω της κρίσης που όλοι βιώνουμε, λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη οι επιχειρήσεις μας και το αυξημένο λειτουργικό κόστος που θα έχουν από τα υγειονομικά μέτρα που θα κληθούν να εφαρμόσουν όταν επαναλειτουργήσουν» τονίζουν οι ξενοδόχοι

Ως απάντηση σε αυτές τις «προτάσεις», σημειώνουν πως σε συνεννόηση με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη έχουν λάβει την ακόλουθη απόφαση: 

Τα ξενοδοχεία θα απαιτούν την προπληρωμή του τιμήματος που αντιστοιχεί σε κάθε κράτηση, 7-14 ημέρες πριν την άφιξη του κάθε πελάτη. Και αυτό θα έπρεπε να είναι κάτι δεδομένο και αυτονόητο, από τη στιγμή που ο tour operator έχει ήδη εξοφληθεί από τον πελάτη του μήνες πριν την ημερομηνία άφιξης.

Ολόκληρη η επιστολή στο συνημμένο αρχείο. 

Οικονομία & Αγορές

Προτεινόμενα για εσάς