Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για δύο εβδομάδες

Τρίτη, 10 Μαρ 2020 17:10 UPD: 22:47
Eurokinissi / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Όπως τόνισε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων σε όλη την χώρα (βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, ΙΕΚ και πανεπιστήμια - ιδιωτικά και δημόσια) θα κλείσουν για προληπτικούς λόγους για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Παράλληλα, τόνισε πως προβλέπεται ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται, ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου».

«Το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το υπ. Παιδείας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια», αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη και με την οποία αποφασίζεται η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών στην Ελλάδα, δημοσίων και ιδιωτικών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες.

«Οι δομές αναστέλλουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά όχι και την εξ αποστάσεως), καθώς και συναθροίσεις, όπως σε εστιατόρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια κλπ.», προστίθεται.

Ξεκαθαρίζεται πάντως, ότι οι διοικητικές υπηρεσίες και οι εστίες στέγασης θα λειτουργούν κανονικά και η έρευνα στα πανεπιστήμια θα διενεργείται απρόσκοπτα. «Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στους πολίτες», στην ΚΥΑ.

Νωρίτερα, πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, αναβάζοντας τον αριθμό στα 89. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Παράλληλα, ο κορωνοϊός έπληξε και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως γνωστοποίησε ο Έλληνας εφοπλιστής μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περασμένο 24ωρο ο ΕΟΔΥ δέχθηκε περισσότερες από 15.000 κλήσεις στο νεο τετραψήφιο νούμερο για τον κορωνοϊό (1135).

naftemporiki.gr

 

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς