ΕΛΑΣ: «Κάτι φαίνεται να ετοίμαζε» ο «τοξοβόλος»

Πέμπτη, 30 Ιαν 2020 15:08 UPD: 15:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ

Τα σχέδια του «τοξοβόλου» για νέο «χτύπημα», πιθανότατα ληστεία, εκτιμά η ΕΛΑΣ πως χάλασε η Αντιτρομοκρατική με τη σύλληψή του, την Τετάρτη στην Αγία Παρασκευή, όπου συνελήφθησαν και οι δύο γυναίκες που ήταν μαζί του στο ίδιο αυτοκίνητο.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το όχημα στο οποίο βρεθηκε ο βαρύς οπλισμός, που σύμφωνα με έμπειρο αξιωματικό χαρακτηριζεται ως «κινητή γιάφκα», είχε κλαπεί προ ημερών από τον Χολαργό.

Η αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει τον «τοξοβόλο του Συντάγματος» εδώ και αρκετό καιρό και χθες έστησε συντονισμένη επιχείρηση για τη σύλληψή του, καθώς εκτιμήθηκε πως ετοίμαζε κάποια νέα παράνομη ενέργεια, πιθανόν σε κάποια τράπεζα στην Αγία Παρασκευή, όπου κινούνταν τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, τη σκέψη τους αυτή επιβεβαιώνει και ο βαρυς οπλισμός που βρέθηκε στο όχημα.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικος της ΕΛΑΣ, «δεν κινείσαι με κλεμμένο αυτοκίνητο γεμάτο με όπλα σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αγίας Παρασκευης αν δεν ετοιμάζεις κάτι...».

Υπενθυμίζεται ότι από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία στις 29 Αυγούστου σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, οπότε απέσπασε 150.380 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

naftemporiki.gr

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς