Ρωσία: Δύο ημέρες ζήτησε ο Χάφταρ για να αποφασίσει για την εκεχειρία

Τρίτη, 14 Ιαν 2020 14:37 UPD: 15:23
REUTERS / ESAM OMRAN AL-FETORI

Προθεσμία δύο ημερών, προκειμένου να συζητήσει με τους αρχηγούς των φυλών, που υποστηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ), το τελικό κείμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην Μόσχα, ζήτησε ο  στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Χάφταρ ζήτησε το βράδυ της Δευτέρας να του δοθεί περισσότερος χρόνος για να μελετήσει το κείμενο κατάπαυσης του πυρός που πρότειναν Ρωσία και Τουρκία και τελικά εγκατέλειψε τη Μόσχα χωρίς να το υπογράψει, είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ωστόσο δήλωσε χθες ότι ο Χάφταρ ζήτησε χρόνο έως σήμερα.

«Έχουν μία θετική άποψη για το κείμενο και ζήτησαν επιπλέον χρόνο έως αύριο το πρωί (σήμερα) για να αποφασίσουν», δήλωσε ο Λαβρόφ για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι υπήρξε «σημαντική πρόοδος», αναφέρει το δίκτυο Al Jazeera. «Ελπίζω να πάρουν μία καλή απόφαση», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η χθεσινή συνάντηση στη Μόσχα των δύο Λίβυων αντιπάλων κατέληξε «στη σύναψη μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας μεταξύ των εμπολέμων για να διατηρηθεί και να παραταθεί επ’ αόριστον η κατάπαυση των εχθροπραξιών».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, TASS, AFP

 

Κόσμος

Προτεινόμενα για εσάς