Βοιωτία: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του 94χρονου - Εκτός κινδύνου ο γιος του

Δευτέρα, 30 Δεκ 2019 22:31 UPD: 22:37
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το πρώτο θύμα από τη «Ζηνοβία» καταγράφεται πλέον στις Πλαταιές της Βοιωτίας και πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ο οποίος πέθανε από αναθυμιάσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 94χρονος μαζί με τον 66χρονο γιο του είχαν τοποθετήσει μία γεννήτρια για παραγωγή ρεύματος για να ζεσταίνονται και να έχουν και φωτισμό, καθώς το ηλεκτρικό ρεύμα είχε διακοπεί, λόγω της κακοκαιρίας. Τα καυσαέρια όμως από τη γεννήτρια πήγαιναν μέσα στο σπίτι και στον χώρο όπου βρίσκονταν οι δύο άνδρες, με συνέπεια να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Το βράδυ ο εγγονός του 94χρονου, όταν πήγε στο σπίτι, βρήκε και τους δύο άντρες αναίσθητους και ειδοποίησε τις αρχές, ζητώντας βοήθεια.

Αμέσως σήμανε συναγερμός για να ανοίξουν διαβάσεις για να μπορέσουν να φτάσουν εκεί τα σωστικά συνεργεία. Λίγο αργότερα ασθενοφόρο παρέλαβε τον 66χρονο ο οποίος ανέκτησε τις αισθήσεις του, σε αντίθεση με τον 94χρονο.

«Ξεκίνησαν τέσσερα μηχανήματα για να δημιουργήσουν πρόσβαση και μπόρεσαν να φτάσουν μόνο τα δύο» είπε ο Θανάσης Καρακάντζας, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά, που βρέθηκε στην περιοχή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ηλικιωμένος ήταν αυτός που εξέπνευσε από τις αναθυμιάσεις, ενώ ο γιος του μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Θήβας, «αφού η παρέμβαση όλων απέτρεψε τα χειρότερα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Κοινωνία

Προτεινόμενα για εσάς