Στο σφυρί σπάνιος πίνακας του Ρούμπενς

Θα δημοπρατηθεί από τον Οίκο Sotheby's, τον Ιανουάριο του 2020
Δευτέρα, 02 Δεκ 2019 10:11

O Οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοίνωσε πως ένας πίνακας του Ρούμπενς, που βρέθηκε πρόσφατα σε τοπική συλλογή στη Νέα Υόρκη, θα πρωταγωνιστήσει στη δημοπρασία Old Masters.  

Το έργο απεικονίζει την Παναγία να κρατά τον μικρό Ιησού, και δίπλα τους την Αγία Ελισάβετ και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Ο πίνακας του Φλαμανδού ζωγράφου άνηκε σε οικογένεια του Μανχάταν και για πάνω από 60 χρόνια δεν έχει παρουσιαστεί στο κοινό.

Ο πίνακας εκτιμάται πως φιλοτεχνήθηκε από τον Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς μεταξύ 1611 και 1614, λίγο αφότου ο ζωγράφος είχε επιστρέψει στην πατρίδα του από την Ιταλία. Ο Οίκος εκτιμά πως θα εντυπωσιάσει τους δυνητικούς αγοραστές και ότι θα πωληθεί μεταξύ 6 και 8 εκατ. δολαρίων. 

Πρόκειται για έργο μεγάλης κλίμακας (121 εκ. ύψος και 95 πλάτος) που απεικονίζει το δημοφιλές θέμα της συνάντησης του Ιησού σε παιδική ηλικία και του επίσης νεαρού Ιωάννη του Βαπτιστή. Η σκηνή ήταν ιδιαίτερα κοινή σε ιταλικά έργα της εποχής και ο Ρούμπενς εκτιμάται πως είχε αντλήσει έμπνευση από τη γνωστή απεικόνιση του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για το θέμα.  

Ο πίνακας έχει εκτεθεί μόνο μια φορά κατά το παρελθόν και θα δημοπρατηθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Πολιτιστικά

Προτεινόμενα για εσάς